M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Sahte Sofular

Sahte Sofular

HEM dindar, sofu, koyu Müslüman geçiniyor, hem de mütemadiyen (devamlı olarak), ara vermeden, durup dinlenmeden, gece gündüz gıybet ediyor. Bu herif veya karı dindar mıdır? Kesinlikle değildir, ahlaksızın ve bayağının tekidir.

**

Hem dindar geçiniyor, hem iyi Müslüman olduğunu söylüyor, hem de devamlı olarak yalan söylüyor, halkı aldatıyor... Bu kişi kesinlikle iyi Müslüman değildir, ahlaksız ve yalancı bir kimsedir.

**

Hem dindar geçiniyor, hem de haram gelirler elde ediyor, haram     yiyor, haram parayla zengin oluyor…  Ahlaksız, fasık, facir, rezil, münafıktır o.

**

Hem dindar geçiniyor, hem de, bir yığın lüzumsuz dedikodu fasafiso  öğreniyor, özet de olsa ilmihal bilgilerini okumuyor, öğrenmiyor…  Gafilin tekidir o.

**

Hem dindar geçiniyor, hem de İslam’ı silmek, Müslümanları kazımak isteyen harbî kafirleri destekliyor. Böyle dindar olur mu yahu!.. O, şaşkın ve beyinsizdir.

**

Kendi baronuna dil uzatılınca küplere biniyor, Peygambere (Salat ve selam olsun ona) hakaret edilince sesi çıkmıyor, tepki göstermiyor… Şaşkındır o.

**

Şu, şuurlu bir İslam kadını olduğunu iddia eden hatuna bakınız. Her tarafı alaca bulaca… Başına rengarenk bir eşarp örtmüş… Takmış takıştırmış, sürmüş sürüştürmüş, her tarafta fink atıyor. Bırakın şunu, o Müslüman hanım değil, Süslüman bayandır.

**

Ya şu okur-yazar ve birinci sınıf aydın geçinen Müslümana ne demeli?..  Ona 1927’de basılmış bir Ömer Seyfeddin Hikayeleri kitabı verseniz, sanki Çinceymiş gibi okuyamıyor…  O, kendini bilgili sanan cahilin biridir.

**

Partisini, cemaatini, tarikatını, fırkasını, hizbini, sektini, parçasını din ile özdeşleştiren, hattâ dinin üzerinde görene ve tutana ne dersin?..  Ona holigan derim. 

**

Boynunda zamanın İmamına biat ve itaat bağı olmayanın durumu nedir?.. Resulullah (salat selam olsun ona) öyle kimse için  “Boynunda zamanın İmamına biat bağı olmadan ölen kimse, sanki cahiliyet ölümü ile ölmüş olur” buyurmuşlardır.

**

Hem koyu Müslüman geçiniyor, hem de Ümmet birliği ve Hilafet için hiç çalışmıyor… Zehi gaflet!

**

Şu kasıla kasıla “Ben çok ihlaslıyımdır… Ben çok sofuyumdur… Ben çok hizmet ediyorum… Benden iyi Müslüman yok…” edebiyatı yapana ne dersin? Münafık derim.

**

Kendin için ne dersin?.. Elhamdülillah hakka mü’minim Müslümanım ama iyi bir Müslüman değilim derim.

**

Şeyhi çok uçuyormuş, gökten yere inmiyormuş… Aaa onun şeyhi kuşgillerden miymiş?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi