M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Her Gün Tekrar Edilmeli

Her Gün Tekrar Edilmeli

AŞAĞIDAKİ konuları ve soruları, bendeniz sık sık dile getiriyorum. Lütfen, tekrara ne hacet var denilmesin. Bunlar her gün sorulması gereken önemli, hayatî, vahim sorulardır. Niçinleri, nedenleri, cevapları tartışılabilir ama sorular mutlaka sorulmalıdır.

Birinci soru: Siyasal İslam yükselirken, gerçek dindarlık niçin azalmakta, namaz kılanların oruç tutanların sayısı niçin azalmaktadır? Müslüman yığınlar niçin dünyevîleştirilmektedir?

İkinci soru: Kur’an’daki, Sünnetteki, Şeriattaki gerçek tesettüre zıt Süslümanî tesettür niçin yaygın hale gelmiştir. Bu bozulmada kimlerin parmağı ve menfaati bulunmaktadır? Alaca bulaca, rengarenk, sürmüş sürüştürmüş, takmış takıştırmış, kırıtmalı Süslüman tesettüründen kimler milyarlarca dolar vurmaktadır?

Üçüncü soru: Yüz ölçümü, nüfusu, tabiî kaynakları bizden az olan Güney Kore’nin devlet büyükleri, ileri gelenleri yüzde yüz millî ve yerli Kore otomobillerine bindikleri halde bizim büyüklerimiz ve kodamanlarımız niçin yabancı lüks Mercedes’lerle gezmektedir?

Dördüncü soru: Yakın zamana kadar dünyanın altıncı tahıl ambarı olan Türkiye bugün ekmek yapmak için dışarıdan niçin yılda üç milyon küsur (kalitesiz ve sağlığa zararlı) buğday satın almak durumuna düşmüştür? Tarımımız niçin çökmüştür?

Beşinci soru: Vatansever ve idealist zenginlerimizden Nuri Demirağ’ın uçak fabrikası niçin kapanmak zorunda bırakılmıştır?     

Altıncı soru: İktidar Siyasal İslam’ın elinde olduğu halde Ayasofya niçin açılmamaktadır?

Yedinci soru: AB kriterlerine uymayan sahih hadislerin ayıklanma işini kimler planlamış ve yürütmüştür?

Sekizinci soru: Erkek Müslümanlar camiye, cemaate, namaza çağırılmazken; kadınları camilere doldurma faaliyet ve çırpınmalarının içyüzü nedir?

Dokuzuncu soru: Okullardaki mecburî din derslerinde niçin Kur’an’a ve Sünnete uygun besmeleli kitaplar okutulmamakta da; başında Paşa resmi, Paşa beyannamesi bulunan besmelesiz ve suya sabuna dokunmaz ideolojik kitaplar okunmaktadır? Bu kitaplarda niçin Şeriattan, Ümmet birliğinden, Halifeden bahs edilmemektedir?

Onuncu soru: Yeni Türk Ceza Kanunu’nda niçin zina suçu yoktur?

On birinci soru: Yeni Medenî Kanun’da aile reisi yoktur. Bunun sebebi nedir?

On ikinci soru: Bazı derin güçler, Ehl-i Sünnet İslamlığını kaldırmak ve kazımak, onun yerine ılımlı ve light Fazlurrahman dinini getirmek için çalışıyor. Bu planı kimler hazırlamıştır?

On üçüncü soru: Uluslararası Şeffaflık ve Temizlik anketinde, Yeni Zelanda, Danimarka gibi gayr-i müslim ülkelerin notu 9 iken, Türkiye’nin notu niçin 10 üzerinden 5’tir?

On dördüncü soru: Türkiye Müslümanları niçin tek bir Ümmet çatısı altında birleşemiyor? Bu konuda niçin en ufak bir gayret ve teşebbüs görülmüyor? Müslümanlar bin kadar, birbirinden kopuk hizbe, fırkaya, cemaate niçin ayrılmıştır? Niçin ittihad ve uhuvvet yoktur? İslam Protestanlığı fitnesini kimler çıkartmıştır?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi