M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Müslümanlara Tavsiyeler

Müslümanlara Tavsiyeler

Ebubekir Sifil, Ali Eren gibi hocaların, bendenizin, diğer muhterem hocaların ve yazarların Ehl-i Sünneti savunan, ehl-i bid’ati reddeden yazılarını internetten takip ediniz.

Bu yazıları iktibas eden siteleri bulup sık arananlar bölümüne yazınız ve haftada bir tıklayınız.

Muhterem merhum Ahmet Davudoğlu Ezherî hocaefendinin Din Tahripçileri (Bedir Yayınevi) kitabını ve buna benzer diğer kitapları dikkatle okuyunuz.

Allah gerçek bir Janus’tur diyerek, kemal sıfatlarla sıfatlı ve noksan sıfatlardan münezzeh Hak Tealayı iki çehreli bir Roma putuna benzeten İranlıya karşı olunuz. (Allah’ı bir puta benzetmek küfürdür.)

Mutezile mezhebinin batıl, sapık, bozuk bir mezhep olduğunu kelam kitaplarından okuyunuz.

Kur’an’ın üç yüz küsur kesin ayetinin hükümlerinin artık geçerli olmadığını iddia eden ve böylece küfre düşen Fazlurrahmancılık fırkasının çok sapık, çok bozuk, İslam dışı bir sekt olduğunu öğreniniz ve onların tuzaklarına düşmeyiniz.

Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) mütevatir ve sahih hadislerini, AB kriterlerine göre ayıklayan azılı reformculardan uzak durunuz ve onları kınayınız.

Tesettür bezirgânlarının çıkarttığı şeytanî Süslüman tesettürüne karşı olunuz.

MEB’in açtığı parasız Osmanlıca kurslarına hemen, an kaybetmeden yazılarak kısa zamanda bin yıllık millî ve islamî yazımızla okumayı ve yazmayı öğreniniz.

İcazetli Ehl-i Sünnet uleması ve fukahası yetiştirecek İslam medreselerinin açılması için milyonlarca imza toplayınız.

Sûfî olanlar, tekkelerin tarikatların açılmasını ve Meclis-i Meşayihin sıkı denetimi altında faaliyet göstermesi, hizmet etmesi için yine milyonlarca imza toplamalıdır.

Ezan okununca, şer’î bir özrünüz yoksa, ehliyetli ve liyakatli imamların namaz kıldırdığı camilere gidiniz ve cemaat olunuz. Allah’ın yardımı cemaat üzerinedir.

Reformcuların, dinde yenilik ve değişim isteyenlerin, bid’atçilerin, mezhepsizlerin bayraktarı olan beş kişiyi öğrenip onlara muhalif olunuz.

Derin şer, küfür, şirk, nifak güçlerinin dinin içini boşaltmak faaliyetlerini, Müslümanları uyararak köstekleyiniz.

Bütün İmam-Hatip mekteplerindeki ve İlahiyat Fakültelerindeki öğrencilerin tamamının vakit namazlarını cemaatle kılmasını isteyiniz.

Din sömürüsü yapan, saf Müslümanları inek gibi sağan, kaz gibi yolan eşkıyaya karşı olunuz, onların ekmeklerine yağ sürecek gafletlere düşmeyiniz.

İçi boş ve kof Müslüman olmayınız; ilmihalini ve İslam ahlakını iyi bilen ve içindeki bilgileri hayata uygulayan dolu Müslüman olunuz.

Çocuklarınıza namaz kıldırınız.

İsraf, lüks, gösteriş beyinsizliklerine kapılmayınız.

Din iman Şeriat elden giderken, sakın siz cami kaloriferlerine, klimalarına, halılarına, bağırtlak hoparlörlere, cami WC’lerine yatırım yapmayınız.

Ümmet ve Hilafet şuuruna ve hassasiyetine sahip olunuz.

Hatalı tarafları ve günahları olsa da, sahih itikatlı ve namaz kılan Müslümanların zatlarına düşmanlık etmeyiniz.

Âhir zaman fitne ve fesatlarına karşı hazırlıklı ve tedbirli olunuz.

Beklenen büyük zelzeleye hazırlıklı ve tedbirli olunuz.

Evimizin öteki köşesindeki terör yangınına karşı hassas olunuz ve söndürülmesi için çareler ve çözümler arayınız.

Kış soğukları başladı. Ülkemizdeki fakirleri, milyonlarca mülteciyi düşününüz. Zekat ve diğer yardımlarla onlara destek veriniz, ihtiyaçlarını karşılayınız.

Öncelikle kendinizi ve çoluk çocuğunuzu ve sonra bütün kardeşlerinizi âhir zaman fitnelerinden korumaya çalışınız. 

Ekmek en büyük nimettir. Ekmek konusunda israf edersek bilelim ki, o nimetten mahrum kalabiliriz. Bir dilim ekmeği bile çöpe atmayalım.

Lüks ve pahalı bilgisayarlı cep telefonuna bağımlı olmayalım. Bunlar, faydasından çok zararı olan şeytanî oyuncaklardır. Telefon hastası ve delisi olmak akıllı ve vicdanlı Müslüman’a yakışmaz.

Değerli hanımlar ve kızlar, erkeklerin dikkatini açık kadınlardan fazla çeken şeytanî Süslüman tesettürünü bıraksınlar ve Kur’anî tesettüre dönsünler.

Dillerimizi gevezelikten, zevzeklikten, gıybet ve iftiradan, yalandan, mâlâyâni sözlerden koruyalım.

Mü’min kardeşlerimizi ötekileştirmeyelim.

Kötü, şerli rejim, sistem ve düzenleri iyi veya eskisine göre daha iyi görmek dengesizliğinden uzak duralım.

Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “İki günü birbirine eşit olan zarardadır” buyuruyor. Her günümüz, bir öncekinden, hayır hasenat ibadet iyilik ilim bakımından ileri olsun.

Büyük hâdiselerin arefesindeyiz. Günahlarımıza tevbe edelim, bağışlanma dileyelim.

Tûl-i emel sahibi olmayalım, dünyevî ihtiraslarımızı elden geldiğince köstekleyip frenleyelim.

Nes-i emmare derekesinde kalırsak mahv oluruz, en azından nefs-i levvame derecesinde olalım.

Allah ile ezelde yapmış olduğumuz ahd ü misakı hiç unutmayalım ve gereğini yerine getirelim.

Resulullah Efendimizle irtibatlı olalım.

Hakikî muttaqi ihlaslı icazetli ulema fukaha ve meşayihin, kâmil mürşidlerin öğütlerine kulak verelim, onlara çok hürmet edelim.

İhyâu Ulûmi’d-Din kitabından her gün birkaç sayfa okuyalım; öğrendiğimiz zarurî, faydalı, hayırlı bilgileri hayata uygulayalım. 

İyi, güçlü, üstün, vasıflı Müslümanlar olalım.

Tufan yaklaşıyor, Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) gemisinde olalım, dışarıda kalıp boğulmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi