M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Gelecek Hakkındaki Bazı Tahminlerim

Gelecek Hakkındaki Bazı Tahminlerim

AŞAĞIDA anlatacaklarım kehanet değildir, tahminlerdir, sezgilerdir. Gerçekleşir veya gerçekleşmez… Gaybı ancak Cenab-ı Hak bilir.

**RUSYA Federasyonu: Afganistan’a saldırıp işgal etmesi, Sovyetler Birliği’nin sonunu hazırlamıştı. Suriye’de savaşması, Kırım’ı ilhak etmesi, Çeçenistan Rusya Federasyon’unun dağılmasına yol açabilir. Bu dağılma sonunda geniş ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan nükleer silahların kontrolü kaybedilir, bunlar ehliyetsiz kimselerin veya teröristlerin eline geçebilir. ABD buna razı olmaz, birtakım işgaller, savaşlar, facialar olabilir.

**ABD bünyesinde çeşitli vahim ve büyük krizler olabilir. ABD dağılabilir, Texas bağımsız bir devlet haline gelebilir. Meksika ile ABD arasında savaş…

**DİN ASRI: Yirmi birinci yüzyıl ya bir din yüzyılı olacak yahut olmayacaktır diyenlerin kehanetleri gerçekleşti. Asrımız bir İslam asrı olacaktır. Din ve mezhep savaşları yapılacaktır.

**ORTADOĞU’da şu anda birkaç savaş var. İleride bu savaşlar global hale gelebilir. En sonunda üçüncü dünya savaşına dönüşebilir.

**İSRAİL’in varlığının 2022’de sona ereceğini tahmin ediyorum.

**Türkiye’de Kemalist resmî ideoloji hakimiyeti sona erecektir.

**ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI nükleer bir savaş olacak, milyarlarca insan kırılacak, kalanlar nükleer serpintiler yüzünden çok sıkıntı çekecektir.

**İTALYA’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin birer İslam ülkesi olması kaçınılmazdır.

**İtalya’da akıl almaz önemli hadiseler olacak, Papalık yıkılacak, son Papa Roma’dan kaçacaktır.

**Bazı zuhurlardan sonra, Yahudiler ve Hıristiyan akın akın hidayete gelerek Müslüman olacaktır.

**Rusya Türkiye’ye saldıracak, başlangıçta galip gibi görünecek, birtakım bölgeleri işgal edecek, sonunda yenilecektir.

**1962’de Ortadoğu’da doğmuş bir zat tarihe geçecek, büyük rol oynayacaktır.

**Modern Sodom Gomore haline gelmiş, çok ahlaksızlaşmış ve azgınlaşmış bazı şehirler ve ülkeler azaba çarpılabilir.

**Hilafet kurumu ihyâ edilecek, bu makama Ehl-i Beyt’ten râşid ve sâlih bir zat oturacaktır.

**SÜNNÎ İSLAM dünyası birleşecek, Ümmet birliği ve teşkilatı kurulacaktır.

**TEKRAR ŞERİAT’a dönülecektir.

**NE KADAR sürer bilmem, bir ara bütün elektrikli ve elektronik cihaz ve aletler çalışmaz olacaktır.

**BÜYÜK Deccal çıkacak ve onun ordusuyla Müslümanların ordusu savaşacaktır.

**İSTANBUL halkı büyük depremden sonra ve savaş esnasında büyük sıkıntılara uğrayacaktır. Şehirden kaçmak çok zor olacaktır.

**Üçüncü dünya savaşı nükleer korkunç silahlarla yapılacaktır. İleride bir dördüncü savaş olacaksa taşlar ve sopalarla yapılacaktır. (Einstein’in sözü…)

Bu anlattıklarım benim sezgilerim ve tahminlerimdir. İnşaallah kötü tahminler gerçekleşmesin.

Âhir zamanda yaşıyoruz ve bundan bin küsur yıl önce, zamanımızda olacak bazı hadiseler hakkında bize bilgiler verilmiştir.

Kur’an, Allaha isyan eden kötü, fâsık, fâcir, azgın, kudurmuş insanların azaba uğrayacağını, helak olacaklarını haber veriyor.

Bugün dünyada, İslam âleminde,  Türkiye’de yaygın bir azgınlık yok ise, Allahın emirleri tutuluyor, koyduğu yasaklardan kaçınılıyorsa, topluma salâh hakimse yıkım olmaz. Lâkin fuhşiyyat tufan halini almışsa korkulması gerekir.

Dünyada ve bilhassa İslam âleminde Deccallar, Kezzablar var mıdır, yok mudur?

Zina, riba, büyük günahlar, Nemrudî binalar çoğalmış mıdır, yoksa azalmış mıdır?

Sömürü mü hakimdir, sosyal adalet ve merhamet mi?

Okur yazar kültürlü imanlı Müslümanlar, büyük alimlerin âhir zaman alametleriyle ilgili kitaplarını okumalıdır.

Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) bu konuyla ilgili hadîsleri bilinmelidir.

Azgınlık ne demektir? Bu konuda sağlam bilgi edinmek gerekiyor.

Bize, âhir zamanda Beni Asfar’ın Kostantaniye’yi işgal edeceği bildiriliyor. Sonra tekrar Müslümanların eline geçecekmiş…

Beni Asfar kimdir?.. Bu konuda keşif ve keramet sahibi büyük alimler neler demiştir?

Bazıları benim bu tahminlerime kızıp köpürecektir.

Nasıl kızıp köpürmesinler?.. Haram gelirlerle, kirli rantlarla muazzam servetler edinmişler ve Firavunlar gibi lüks içinde yaşıyorlar. Onlar, bugünkü hallerinin ilânihâye devam etmesini isterler, şeytanî mutluluklarına gölge düşmesini istemezler.

Keşke insanlar ve bilhassa Müslümanlar hem fert, hem de toplum olarak kendilerini ıslah etseler de dünya ve insanlık salaha kavuşsa, kara bulutlar dağılsa, ufukta hidayet güneşi doğsa. Siz insanlık aleminde böyle bir salâhın (iyileşmenin) işaret ve emârelerini (belirtilerini) görüyor musunuz?

(İkinci yazı)

BİR ÖĞRENCİYE

Tahavî akaidinin muhterem Ebubekir Sifil Hoca tarafından yapılan şerhini okuduğunuzu yazmışsınız, buna çok memnun oldum, sizi tebrik ediyorum.

Babanızdan para alıp güzel bir namaz takkesi edinmenize de sevindim. Bundan sonra başı açık olarak namaz kılmayınız. Edebe ve Sünnete uyduğunuz için inşaallah şefaat-i Muhammediyeye (Salat ve selam olsun ona) nail olursunuz.

İslamî millî sanatlarımızdan birini öğrenmenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Sanatı iyi öğreniniz, ileride ürün veriniz, makul ve insaflı fiyatlarla satınız. Sakın sakın sakın, sanatla köşeyi dönme hamlığı çukuruna düşmeyiniz.

Osmanlıcanızı ilerletince bana müracaat ediniz, size küçük ve kolay bir kitap bulayım, onu yanlışsız Latinceye çeviriniz, yüz nüsha da yayınlayalım.

Mektubunuzun kibar ve hürmetkar üslubu, bu fakir için faydalı değildir, size değer kazandırır.

Cep harçlığınız çok da olsa israf etmeyiniz.

Besmele duasını öğrenip sabahları üç, akşamları üç kere okuyunuz. Birkaç dakika sürer, ihmal etmeyiniz. Bu duayı çok muhterem kimselerden öğrendim…

Ahlaklı, faziletli, çeşitli meziyetlere, ilme, irfana, hikmete sahip olamazsanız iyi insan, vasıflı Müslüman olamayacağınızı bilin.

Başarılar diliyorum. Selam…

15.01.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi