M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bunlar Ne Biçim Müslümandır?

Bunlar Ne Biçim Müslümandır?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, Kur’ana Sünnete Şeriata dayanmayan kötü bir düzen ve sistem için iyidir, eskisine göre daha iyidir diyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, (hürriyet ve imkan olduğu halde) çocuklarını iyi Müslüman ve iyi insan yetiştirmek için gerçek İslam mektepleri açmıyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, en akıllı en kabiliyetli en ehliyetli çocuklarının yeterli miktarını dindar subay olarak yetiştirmiyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, Ezan-ı Muhammedî okununca, ardında namaz kılınabilecek imamı olan camilere gidip farz namazları cemaatle kılmıyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, zekatlarını Kur’ana Sünnete Şeriata ve fıkha uygun şekilde; almayı hakkeden kardeşlerine temlik ederek vermiyorlar.

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, şeytanî sahte tesettür kıyafetleriyle geziyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, her türlü azgınlığın ayyuka çıktığı bir ortamda, bin bir zevk u sefa içinde gel keyfim gel sorumsuzca ve vicdansızca bir hayat sürebiliyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, kendilerinde Ümmet ve İmamet şuuru yoktur?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, devlet bedava Osmanlıca kursları açtığı halde gidip bin yıllık İslamî yazımızı öğrenmiyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, kardeşlerinin bir kısmı aç iken israf sofralarında tıka basa yiyebiliyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, bunca günahı ve cürmü açıkça açıkta küstahça işleyebiliyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, dindarlık ve sofuluk tasladıkları halde, dindarlığa yakışmayan bunca kötülüğü işleyebiliyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, İslam dini, gıybet etmeyi ölü kardeşinin etini yemek gibi çirkin ve iğrenç bir günah olarak göstermişken, bunca gıybeti yapabiliyor?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, biz Kur’ana inandık demelerine rağmen Kitabullah’ın emirlerini yerine getirmiyor, yasaklarından kaçınmıyor, öğütlerini dinlemiyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, Müslüman oldukları hale kafirlere benziyorlar, onlar gibi yaşıyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, dünyanın fanî gelip geçici aldatıcı olduğu kendilerine söylenmiş olduğu halde, dünyaperestler gibi âhireti düşünmeksizin ve ona hazırlanmaksızın gafilce sorumsuzca hayat sürüyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, İslam düşmanı kafirleri dost ve velî edinebiliyor?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, din iman elden giderken, azılı agresif kafirler İslama domuzlar gibi saldırırken sessiz ve tepkisiz kalabiliyorlar.

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, Allahın kendilerine lütf ve ihsan etmiş olduğu nimetlerin bir kısmını muhtaçlarla paylaşmıyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmıyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, birbirlerini sevmiyorlar, desteklemiyorlar, korumuyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, Resulullah’ı (Salat ve selam olsun ona) örnek ve model olarak kabul edip onun yolundan gitmiyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, İslam dininin ya hayır söyle ya sus emrini vermiş olmasına rağmen zevzeklik ve gevezelik makinası gibi hiç durmadan zararlı konuşuyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, Peygamberimiz “Mü’min bir mideyle, kâfir yedi mideyle yer” buyurmuş iken, bir oturuşta kafirler gibi yedi midelik yiyebiliyor?

BUNLAR ne biçim Müslümandırlar ki, Allah ve Peygamber sımsıkı birliği emr ve ferman etmişken, bunlar birbirinden kopuk bin hizbe, fırkaya, sekte, cemaate, gruba ayrılarak param parça olmuşlardır?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, “Allah gerçek bir Janus’tur” (Allah yek Janus-i hakikî est) diyerek yüce Allahı bir Roma putuna benzeten bir zındığı din büyüğü, büyük İslam mütefekkiri olarak kabul ediyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, lüks israf gurur kibir aşırı tüketim saçıp savurma ve daha bin türlü beyinsizlik ve azgınlık içinde yaşıyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, bunca günahı açıkta açıkça küstahça işliyorlar?

BUNLAR ne biçim Müslümandır ki, beyinleri binlerce muzır fikir ve bilgi ile dolu olduğu halde, öğrenilmesi farz olan ilmihal özetini bilmiyorlar?

29.01.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi