M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Densiz Dinsiz Donsuz Medya

Densiz Dinsiz Donsuz Medya

KÖTÜ, sapık, delirtici, sersemletici, sarhoş edici, akıl yitirici, uyuşturucu, müstehcen ve ahlaksız yayınlar yapıcı, fitne ve fesat saçıcı, azdırıcı, kudurtucu; dinsiz densiz donsuz medyanın, gazete ve tv’lerin kıskacındaki Türkiye halkı… Bilhassa, korunmaya muhtaç mâsum çocuklar. Bu medya ile Türkiye halkının önemli bir kısmı hasta ve dengesiz olmaya mahkumdur.

***

Bugünkü ideolojik Kemalist eğitim sistemi ile Türkiye’nin ayakta durması mümkün değildir… Bu müflis (iflas etmiş) fosil ve arkaik sistem değiştirilmeli, millî kimlik millî kültür evrensel insan hakları üzerine kurulu sağlam ve doğru bir sistem getirilmelidir. Okullarımız Japonya, Tayvan, Singapur, İngiltere, Finlandiya okulları ayarında olmalıdır. Türkiye’de de Eton Koleji gibi çok güçlü ve kaliteli okullar olmalıdır.

***

Bugünkü lisansızlık ile Türkiye ayakta duramaz. Lise mezunlarına zengin yazılı edebî Türkçe iyi derecede öğretilmelidir. Nasıl, Shakespeare’siz bir İngiltere düşünülemezse, Fuzulîsiz bir Türkiye de düşünülemez. Üç yüz kelimelik günlük konuşma ve iletişim diliyle kültür, eğitim, yüksek tefekkür olmaz. Bütün liselerde, Osmanlıca mecburî ders olarak okutulmalıdır. Alfabe devrimi çok yanlış ve yıkıcı bir devrimdir. Öğretilmesi ve öğrenilmesi çok zor millî yazılarıyla ilimlerde, fenlerde, teknikte, kültürde, sanatta harikalar meydana getirmiş olan Japonlardan ibret alalım ve hatâlarımızı tâmir edelim. Kültürlü olmak isteyen bütün Müslüman gençler, hangi branşta okurlarsa okusunlar, mutlaka iyi Osmanlıca öğrenmeli ve Osmanlıca kitap okumalıdır. (Öğrenmek için, Millî Eğitim bakanlığının ücretsiz Osmanlıca kurslarına yazılmakta gecikmeyiniz.)

***

Toplumun büyük bir kısmını kanser gibi sarmış olan lüks, israf, aşırı tüketim, aşırı konfor hastalıkları ile mücadele edilmeli, mutedil (ılımlı, orta derece) bir hayata dönülmelidir. Günde milyonlarca ekmeği çöpe atan savurgan bir toplum iflah olmaz.

***

Avrupa Birliği kriter ve normlarına uygun laçka hukuk sistemi ülkeyi kaos ve anarşiye götürmektedir. Suçlarda korkunç ve dehşet verici bir patlama görülüyor. Bir an evvel millî kimliğimize, kültürümüze, sosyal yapımıza uygun bir hukuk sistemine ve adalet kurumuna dönülmesi gerekir.

***

İslamın içini boşaltma ve halkı seküler hale getirme (dünyevîleştirme), Ehl-i Sünneti sapık fırkalarla bir görme şeytanî siyasetinden vaz geçilmelidir. Dinin içi boşaltılırsa Türkiye çöker.

***

Türkiyenin uluslararası şeffaflık, temizlik, ahlak notunun 10 üzerinden 7’ye, 8’e, daha sonra 9’a çıkartılması için kökten tedbirler alınması şarttır. Bugünkü yolsuzluklarla, pisliklerle, kötülüklerle, yalanlarla, rüşvetlerle, haram servetlerle, büyük hırsızlıklarla ne devlet, ne halk, ne de ülke huzura kavuşabilir.

***

Türkiye Müslümanları kurtulmak istiyorlarsa, mutlaka birleşmeleri, tek bir Ümmet olmaları gerekir. Bugünkü kopukluklarla, cemaatlerle, baronluklarla kurtuluş olmaz. Ümmetin başında, bütün Ehl-i Sünnet Müslümanlarının biat ve itaat edeceği âdil ve râşid bir İmam (Emîr) bulunmalıdır. Ümmetin işleri, ehliyetli üyelerden oluşan bir şûraya danışılarak görülmelidir.

***

Lise ve üniversite mezunu bütün Müslümanlar medenî İslam şehir kültürüne sahip olmalıdır. Bedevî kültürle, anti-kültürle, mürekkep cahillikle kurtuluş olmaz.

***

Türkiye’deki bütün islamî cemaatler, tarikatlar, gruplar, hizipler; halka ve gençliğe ilmihal öğretilmesi için seferber olmalı, çok mükemmel küçük bir ilmihal metni hazırlanmalı, bundan milyonlarca adet nüsha yayınlanıp halka okutturulmalı, ezberletilmeli, içindeki bilgiler hayata geçirilmelidir.

***

Din istismarına, mukaddesat sömürüsüne, din yoluyla zengin olmaya, dini alet ederek siyasî nüfuz, prestij ve ün kazanmaya mutlaka son verilmelidir. İslama ve Ümmete en büyük zararı din sömürücüsü eşkıya ve haşarat vermektedir.

***

Demokrasi, dine geçiş ve dine dönüş için bir vasıtadır, amaç değildir. Birtakım ahlaksız ve faziletsiz yarı mühtedilerin, bozuk düzen ve sistemin haram rantlarını yemelerine kesinlikle izin ve fırsat verilmemelidir.

02.03.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi