M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Tunceli’nin Yüzde Doksanı Ermeni mi?

Tunceli’nin Yüzde Doksanı Ermeni mi?

“YOUTUBE Tunceli’nin yüzde doksanı Ermenidir” kelimeleri ile ararsanız, karşınıza Ermeni Patrik vekili Aram Ateşyan ile yapılmış bir röportaj çıkacaktır. Konu: Gizli Kripto Ermeniler… Tunceli’nin yüzde doksanı Ermenidir sözü röportajda geçiyor… Patrik vekili “Ermenistan bizim baba vatanımız, Türkiye ana vatanımız, iki arada bir derede kaldık, ağlıyoruz…” diyor. Seyr edip dinlerseniz bilgilenmiş, biraz aydınlanmış olursunuz.

***

O zengin âile son otuz yılda her iktidara yanaşarak helâl haram ayırımı yapmadan muazzam bir servet elde etmiştir. Yuttukları haram balıkların kılçıkları boğazlarına takılsın…

***

Adam olmak isteyen gençlere:

Şu üç kelimenin ve kavramların mânalarını lütfen çok iyi ve sağlam şekilde öğreniniz: İSTİKAMET… MÜRÜVVET… HAMİYET… Bunlara sahip olmadan iyi Müslüman, vatansever, vasıflı insan olamazsınız.

***

Hüseyin Rahmi sağ olsaydı, o eli maşalı, ağzı bozuk, terbiyesiz, edepsiz, şirret, rezil, saldırgan karıyı bir romanına kahraman yapardı.

***

Ortega y Gasset günümüz Türkiyesinde yaşasaydı, “Sokak Karılarının İsyanı” adında bir kitap telif ederdi.

***

Dönmelerin ahlakı ve vicdanı bu kadardır: Şehit haberlerinin yanında en rezil müstehcen yayınlar yapmak…

***

ABD bir ara Vietnam’a 600 bin asker göndermişti ama savaşı kazanamamıştı. Sam Amca Ortadoğu savaşını da kazanamayacaktır.

***

Malachie kehanetlerinin sonuna geliyoruz. Son Papa, savaşta tahrip olan Roma’yı, rahiplerin cesetlerine basarak ağlaya ağlaya terk edecekmiş. Vatican, Portekiz Fatima kehanetlerinin üçüncüsünü açıklamaya cesaret edemiyor.

***

Rusya’nın taçsız çarı Putin, düşürülen uçağın intikamını almak için her çılgınlığı yapabilir. Bu yüzden, eline imkan ve fırsat geçerse savaş bile çıkartabilir.

***

Kendilerine bağlanan, himâyelerine sığınan Müslüman gençleri iyi yetiştiren, onların bilgili ahlaklı yüksek karakterli, güçlü, üstün, faziletli olmaları için çalışan cemaatleri, tarikatları, vakıfları tebrik ediyorum. Çok büyük hizmetler yapıyorlar… Madalyonun arka tarafında gençleri harcayan, onları cahil bırakan, ahlaklarını düzeltmeyen, aksine bozan, holigan yapan kurumlar ve gruplar var. Onları da protesto ediyor ve kınıyorum.

***

Muhterem bir zata: Lütfen ve merhameten, biraz daha sakin ve ağırbaşlı şekilde yemek yemenizi istesem bendenize kızar mısınız?

***

Zengin birine: Otomobiliniz dolayısıyla sizi tebrik ediyorum. Kırk bin liraya eski fakat çok sağlam bir Jaguar almışsınız. Yirmi bin liraya boyatıp yeniletmişsiniz. Ortaya şiir gibi bir vasıta çıkmış. Altmış bin liraya harika bir vasıta… İşinizi ve ihtiyacınızı görüyor. Üstelik çok güzel. Almayı düşündüğünüz lüks otomobilden arta para ile küçük bir iş yeri açmışsınız, üç kişi buradan ekmek parası kazanıyormuş. Keşke herkes sizin gibi yapsa. Sizi yürekten kutluyorum.

***

On dokuz bin dolar vererek çok lüks, çok israflı, çok gösterişli, çok ihtişamlı, çok tantanalı, gurur verici, nefs-i emmareye hoş gelen yedi yıldızlı turistik umre seyahatine yapan zata: Kâbe-i muazzamaya tepeden bakan lüks süitinizde, tabağınıza tepe tepe doldurup da tamamını yemediğiniz ve çöpe atılmasına sebep olduğunuz yemekler, günahınıza günah katacaktır.

***

Gerçek, râşid, âdil Halife ve İmamın on bir özelliği: 1. Şeriat ve zâhir ilimlerinde icazeti vardır, fakihtir… 2. Tasavvuf ve tarikat icazeti vardır, kâmil mürşittir… 3. Cuma namazlarını o kıldırır, vakit namazlarında da imkân buldukça o imam olur… 4. Hâdimü’l-Ümmet ve Millet’tir… 5. Kur’an, Sünnet, Cemaat, Sevâd-i Âzam Müslümanıdır… 6. Resûlullah efendimize (Salat ve selam olsun ona) biatli ve irtibatlıdır… 7. Devamlı olarak nefsiyle büyük cihad yapar… 8. Müslüman ve Ehl-i Zimmet kadınların ve ailesine mensup muhadderatın tesettürüne ve hicaplarına dikkat eder… 9. Mütevazı yaşar, israf etmez… 10. İmamet ve Hilâfet’e kendisi talip olmamıştır, matlub olmuştur… 11. Hilafet vazifesini ateşten bir gömlek olarak görür… 12. Hilafet devletinin gayr-i müslim tebaası, adaleti ve iyilikleri dolayısıyla onu çok sever ve sayar… 13. Halkın meleğidir… 14. Suç işleyen kendi oğlu veya kızı olsa, şer’î cezası ne ise verir… 15. Hilafet makamına geçince mal varlığının yüzde doksanını noter vasıtasıyla tasadduk eder… 16. Halife olduğu müddetçe ticaret yapmaz, zenginleşmez… 17. İnşallah şehid olarak can verir veya şehid sevabı kazanarak terk-i hayat eyler.

11.03.2016 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi