M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Görüşlerim

Görüşlerim

Düzelme yok… Durum her geçen gün daha da bozuluyor… Ne zaman, nerede, nasıl olur bilmem ama bu gidişin sonu üçüncü dünya savaşıdır…

***

Ülkemizde, dünyada azgınlıklar hızla artıyor. Sınırlar aşılmıştır. En çirkin büyük günahlar açıkça, açıkta, küstahça, meydan okurcasına işlenmektedir.

***

Hıristiyan dünyasının büyük kısmı paganlığa dönmüştür. Ahlaksızlık, iffetsizlik, fuhşiyyat tarihte görülmemiş seviyeye yükselmiştir. Bunun sonu Sodom ve Gomore’nin âkibetidir.

***

İsrail tarihî bir ârızadır. Her ârıza gibi onun da bir başlangıç tarihi vardır, bir de bitiş tarihi olacaktır. Akıllı ve bilgiç geçinen Yahudilerin İsrail’i kurmaları büyük bir akılsızlık olmuştur.

***

İslam dünyası derlenip toparlanamıyor. Müslüman toplumlar, ülkeler; topyekun, genel bir ıslah projesi hazırlayıp hayata geçiremiyor. İnsanlar kendi cüz’î beşerî iradeleriyle yatay bir ıslah için çalışmazlarsa, devreye dikey ıslah girer.

***

Türkiye’de bazı İslamcılar İslama, Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına ve İslam bilgeliğine sımsıkı sarılacakları yerde; AB’den, ABD’den, global derin kapitalizmden aldıkları talimata uyarak İslamın içini boşaltmaya, halkı seküler yapmaya çalışıyor. Bunun sonu silledir, tokattır. Kur’an, Sünnet, Şeriat İslamlığı ilahî koruma altındadır. Hıyanet eden tokat yer.

***

Birilerine: Efendiler!.. Tahribat yapabilir, halkın bir kısmını (vebalin büyüğü sizin üzerinize olmak üzere) doğru yoldan saptırabilirsiniz ama Kur’an, Sünnet ve Şeriat İslamlığını yıkamazsınız.

***

“Kur’anın üç yüz küsur kesin hükümlü âyeti bugün geçerli değildir. Onlar tarihseldir” inancı Ehl-i Sünnete göre küfürdür. Kur’anın, Sünnetin, Şeriatin kesin hükümleri Kıyamet’e kadar geçerlidir.

***

Camilere erkek Müslümanları çağırmayıp da kadınları çağıran zihniyet sapık bir zihniyettir. Kadınlar elbette camilere gelip, kendilerine ayrılmış bölümlerde ibadet edebilirler ama onlar için efdal olan, namazları evlerinde kılmalarıdır.

***

Oğullarına ve kızlarına farz olan ilmihal bilgilerini öğretmeyen, buluğa ermiş evladına namaz kıldırmayan Müslüman anne ve babalar büyük günah ve suç işlemiş olurlar, ağır bir sorumluluk altında ezilirler.

***

Riba yemek sahih hadîse göre, anasıyla zina etmek gibi çok ağır, çok çirkin, çok iğrenç bir suç ve günahtır.

***

Yalancılık, gıybet ve iftira etmek, laf taşımak, tecessüs etmek (insanların gizli ayıp ve günahlarını araştırmak), iman ve İslam kardeşliğine zarar vermek, ruhbanları putlaştırmak; işte bunlar büyük günahtır, hıyanettir, ahlaksızlıktır. Bunları devamlı olarak yapanlar eşek değildir, şedde ile eşşektir.

***

Gereken hassasiyeti göstermemek, vazifelerini yerine getirmemek, sıkı şekilde kontrol etmemek, devamlı olarak tahliller yapmamak, denetimleri gevşek tutmak, göz yummak suretiyle; halka evcil domuz, yaban domuzu, eşek, ölü tavuk eti yedirilmesine sebep olanların yatacak yeri yoktur.

***

Namaz kılmak farzdır… Namaz kıldığı için gurura kibre ucba kapılmak haramdır… Gerçek olgun Müslüman namaz kıldıktan sonra, istiğfar eder, “Ya Rabbi namaz kıldım ama Sana layık şekilde kılamadım, beni afvet” diyerek üzülür, ağlar.

***

Bilerek, kasıtlı olarak mütevâtir, mânen mütevâtir, sahih hadîsleri, Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) mübarek ve muazzez Sünnet-i seniyyesini inkar edenler küfre düşer.

04.05.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi