M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

UYARIYORUM

UYARIYORUM

UYARIYORUM: Tekrar deneyeceklerdir… Bu işin arkasında global derin dış güçler vardır… Satranç bitmemiştir…. Yeni hamleler yapacaklardır… Önceki yenilgilerinden dolayı son derece pervasız, gözü kara, acımasız olacaklardır… Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklardır… İlk hareketleri delilikti, bu sefer bin kere daha delice ve çılgınca işler yapabilir…

***

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) uyarınca Türkiye’yi parçalamaya ahd etmişlerdir. Bu maksatla yeni GEZİ kalkışmaları yapacaklardır… Liseli gençliği kışkırtacaklardır… İç savaş çıkartmak için her türlü kışkırtmayı deneyeceklerdir… Terörü tırmandıracaklardır… Ülkeyi iktisaden çökertmeye uğraşacaklardır…

***

Türklerle Kürtleri, Sünnîlerle Alevîleri, dindarlarla laikleri çatıştırmak ve çarpıştırmak planları hazırlamışlardır.

***

Türkiye ile İran’ı savaştırmak isteyeceklerdir. Yakın tarihte Irak ile İran’ı sekiz yıl boyunca savaştırmışlardı.

***

Her şey İsrail’in güvenliği için…

***

Gevezelikleri, zevzeklikleri, komplo teorilerini, darbenin meraklı magazin tarafını bırakalım ve dönen dolapların içyüzünü anlamaya çalışalım.

***

Uluslararası sağlam lise kültürüne sahip olmayan kimseler olup bitenleri anlayamaz.

***

Büyük Dönme ve Kripto medyada aydınlatıcı analiz yazıları, ciddî yorumlar yayınlamıyor. Korkunç bir eksiklik.

***

Terörün tozu dumanı içinde, şehit haberlerinin yanında en iğrenç müstehcen yayınlar yapanlar kesinlikle vatansever olamaz.

***

Onlar ahlaksızlıkta, entrikada, yalan dolanda, iftirada, kuyu kazmakta Papa Altıncı Aleksandır Borjiya’yı geride bırakmıştır.

***

Vatanseverlik, ülkesini karşılığında para ve maddî menfaat olmaksızın sevmektir. Parayla, menfaatle, makam mevki ile vatanseverlik olmaz.

***

Namus kesir kabul etmez. Olursa yüzde yüz olur. Bir insan az veya çok namuslu olmaz. Ya namuslu olur yahut namussuz.

***

Fahişeliği dar mânasiyle düşünmemek gerekir. En kötü fahişelik para ve siyaset fahişeliğidir.

***

İktidar ateşten gömlektir.

***

En şerefli Müslümanlar dine gerçekten hizmet edenlerdir. En şerefsiz insanlar din sömürücüsü alçaklar ve rezillerdir.

***

Oğullarını ve kızlarını dindar yetiştirmek için çalışıp çabalamayan dindar ana babalar gerçek dindar değildir, sahte dindardır.

***

Geri zekâlılar, kültürsüzler, İslam’ı bilmeyenler, yeterli ahlak ve fazilete sahip olmayanlar, menfaatperestler doğru dürüst din hizmeti yapamaz. Öyleleri dinî, Kur’anî hizmetleri mıncıklar.

***

Özel işlerde kullanılmaması gereken resmî aracı şahsî işi için kullanan bir tür hırsızlık yapmış olur.

***

Bugünkü eğitim sistemi, ülkeye halka devlete hizmet edebilecek yeterli sayıda çağ seviyesinde vasıflı ve güçlü elemanlar yetiştiremiyor.

***

Âdil olmayan kanunlarla adalet sağlanamaz.

***

Liseli gençleri kışkırtanlar, onları vasıta kılarak kaos ve anarşi çıkartmak isteyenler vatan hainidir.

***

Adaletin olmadığı yerde hürriyetin kıymeti kalmaz.

***

Ehil ve layık olmayanlara sürücü ehliyeti vermek, trafik cinayetlerine dâvetiye çıkartmaktır.

***

Gerçek dindar yalan söylemez, gıybet ve iftira etmez, fitne ve fesat çıkartmaz, bölmez parçalamaz, darbecilik yapmaz, ıslah eder, en az kalbiyle emr-i mâruf ve nehy-i münker yapar.

***

Her gerçek âlim ve faqih halkın ıslahı ve hidayeti için çalışmak zorundadır. Hidayet Allah’tandır ama alimler, rehberlik ve dâvet ederek hidayete vesile olur.

***

Minarelerdeki ve camilerin içindeki hoparlörleri, ses kirliliği olacak derecede yüksek açanlar Ezan-ı Muhammediye ve cemaate eziyet etmiş olur.

***

Tefsir icazeti olmayan, Kitabullah’ı re’y ve hevâ ile yorumlayan, sırf para kazanmak için meâl tercüme ve tefsir yazanların kitaplarını okumamak gerekir.

***

Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) Allahü Teala hazretlerin Afüvv ve Kerim olduğunu, afvetmeyi sevdiğini beyan buyurmuşlardır. Onun bu müjdesi bütün günahkarları ümitlendirmeli, tevbeye yönlendirmelidir.

***

Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemin dâveti, İslam ve Kur’an kendisine ulaştığı halde; bu kurtarıcı dâveti reddeden, yalanlayan, onun getirdiği Şeriatı kabul etmeyen, Allah’a ortak koşan, İslam hak din değildir, Hz. Muhammed hak Peygamber değildir diyen, ihtida etmeyen kimseler ehl-i necat ve ehl-i Cennet değildir.

***

(DUA BEKLİYOR: Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş, Ehl-i Sünnet ve Cemaat’i savunmuş, vaazlarıyla halkı irşad etmiş, kitaplarıyla hakkı savunmuş Enver Baytan hocaefendinin hastahaneye kaldırılmış olduğunu üzüntü ile duydum. Kendisine ve bütün hastalara şifa diliyorum. Dua buyurunuz.)

02.10.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi