M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Hukuk etiği

Hukuk etiği

Avukat, zanlının gerçekten hırsız veya katil olduğunu biliyor. Zaten özel konuşmalarında zanlı bunu itiraf etmiştir. Avukat zanlıyı, yüklü bir ücret-i vekâlet alarak allem ediyor kallem ediyor kurtarıyor. Malı veya parası çalınanın, canını kaybedenin, onların yakınları mağdur oluyor. Bu anlattığım şey modern, laik hukuk etiğine göre caizdir ama İslam ahlakı ve adaleti buna izin vermez.

**

İslam’da bir hırsızın elinin kesilmemesi, afv edilmesi için şefaatte bulunmak bile yasaktır.

**

İslam ceza hukukunda zina haddi vardır. Evli olan veya başından evlilik geçmiş olanların suçu sabit olursa recmen (taşlanarak) öldürülür. Başlarından nikâh geçmemişse bir miktar sopa vurulur.

**

İslam’da recm yoktur, Asr-ı Saadet’te recmen idam edilen olmamıştır diyen reformcular yalan söylüyor. Resulullah Efendimiz (Salât ve selam olsun ona) iki kişiyi recm ettirmiştir. Bu konuda, internetteki ciddî yazı ve bilgileri bulup okumanızı istirham ederim.

**

Halkına gerçek islamî eğitim verilen bir Müslüman bir ülkede suçlar en az seviyeye iner. 

**

Kenan Evren Paşa’nın koyduğu mecburî din dersleri bir aldatmacadan ibarettir.

**

Çocuklara, genç nesillere (kuşaklara) ve halka ciddî ve tesirli din eğitimi verilmeyen Müslüman bir ülkede dinsizlik, densizlik, ahlaksızlık patlaması olur.

**

Üzerindeki dine hizmet badanasını kazıyın, altından korkunç ve iğrenç bir din istismarı çıkacaktır.

**

Âhir zamanda Hazret-i İsa aleyhisselamın nüzul edeceğini inkar edenler Ehl-i sünnetten değildir. Nüzul-i İsa aleyhisselam hakkında icma vardır, bunu inkâr eden küfre düşebilir.

**

İlmi, imkânı, elinde fırsat ve hürriyet olan her âlim, fakih, şeyh; Kur’an Sünnet İslamlığını, Şeriatı korumakla, savunmakla mükelleftir. Bu vazifeyi ve hizmeti yapmayanlar sorumlu olur, vebal altında kalır.

**

Türkiye’nin en gizli, en kapalı baskı grubu olan Pakradunilerin İslam ve Müslümanlar hakkındaki planlarını projelerini biliyor musunuz?

**

İki rekât namazı dosdoğru, yanlışsız eksiksiz kılabilmek için yeterli miktarda fıkıh bilmek gerekir. Fıkıh yıkılırsa, din de elden gider.


 
**

Birine: Sen gerçek bir Müslüman değilsin, sosyolojik bir Müslümansın. Bundan haberin var mı?

**

Dünyanın büyük bir köprü olduğundan, insanların bu dünya köprüsünden geçip âhiret denilen bir âleme göçeceğinden, orada ebedî kalınacağından, Cennetten Cehennemden haberin var mı? Ne gibi hazırlıklar yapıyorsun, ne gibi azıklar topluyorsun?

**

Bazı Müslümanlar dolar dolar dolar, para para para, kur kriz enflasyon diye bağırdıkları çırpındıkları kadar; Allah Peygamber Kur’an Sünnet Şeriat fıkıh İslam ahlakı deselerdi daha hayırlı olmaz mıydı?

**

Dinde reform, yenilik, değişim diye yırtınan bir ilahiyatçıya: İslam’ın reforma ihtiyacı yoktur ama senin reforma ihtiyacın çoktur.

**

Çocuğunu, oğlunu kızını dindar yetiştirmezsen hem onu, hem kendini yakmış olursun.

**

Elimden gelse, yedisinden yetmişine kadar bütün Türkiyelilere resimli TERAS TARIMI dersleri verdiririm. Lütfen internetten bu iki kelime ile arayıp ders ve ibret alınız. Başka devletler, ülkeler, halklar topraklarını nasıl ekip biçiyor, biz ise o güzelim tarım arazilerimizi nasıl tarümar etmişiz, boş bırakmışız, betonlaştırmışız.

**

Herkesin arasında, çarşıda pazarda, açıkta, görenleri imrendirecek yutkunduracak, yetimleri mahzun edecek şekilde yiyip içmek mürüvvetsizliktir, görgüsüzlüktür. İslam ahlak ve terbiyesine aykırıdır, görgüsüzlüktür. Müslüman’a yakışmaz.

**

Dıştan Müslüman görünüp de Kur’an ahkâmı, Sünnet-i seniye, Şeriat, Ümmet birliği aleyhinde bulunanlar, İçten yıkmak isteyenler münafıktır. Hiçbir sadık Müslüman bu münafıkların tuzaklarına düşmemelidir.

**

Öğretmen sayısı bir milyon 300 bine yaklaşmış, belki de geçmiştir. Ordudan fazla elemanı var ve eğitim sistemimiz vahim bir kriz içinde sarsılıyor. Eğitimde önemli olan kelle sayısı değil, keyfiyet üstünlüğüdür.

**

Singapur, eğitim konusunda dünya birincisi... Orada en zeki, en akıllı, en başarılı gençler öğretmen yapılıyor ve kendilerine yüksek ücretler veriliyor.

**

Kural: Kalitesiz bir öğretmene iki misli maaş ödenirse eğitim düzelmez.

**

İnsan yiyecekle, suyla, hava ile yaşar. İstanbul’da bu üçü de doğal ve sağlıklı değil. Hastaların sayısı hızla artıyor. On vatandaştan yedisi hastaymış. İlaç firmaları bayram ediyor.


 
**

Beklenen büyük depremde çoluk çocuğuyla birlikte enkaz altında kalmak istemeyenler, ellerinde imkân ve fırsat varken İstanbul’u şimdiden terk etsinler.

**

Rüşvetle, ahlaksızlıkla, haramla, riba ile, ihalelere fesat karıştırarak, hortumlama ile, soygunculukla, hele din sömürüsü ile elde edilen servetler Cehennem ateşidir.

**

Aklı, irfanı, vicdanı olan ne oldum demez, ne olacağım der.

**

Müslümanlığın temel değerlerinden biri, Allah için sevmek, Allah için buğz (düşmanlık) etmektir. Allah dostlarına düşmanlık eden, Allah düşmanlarını sevenler dengesiz sapık kimselerdir. Müslüman iseler,  Müslümanlıkları tehlikededir.

**

Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olmayan, merdiven altı üretimi, sırf para kazanmak için ortaya çıkartılan gayr-i ciddî tıbbî ilaçları almayın kullanmayın. Geçenlerde bir vatandaşımız böyle bir ilacın kurbanı oldu, öldü. Bendeniz aspirin gibi birkaç klasik ilaç dışında kimyevî ilaç kullanmıyorum, bitkisel paralel ilaçlar kullanıyorum ama ciddî olanlarını. Bazılarını Avrupa’dan getirtiyorum.

**

Liseye ve üniversiteye giden Müslüman gençlere: Erkek iseniz küçük beyefendi, kız iseniz küçük hanımefendi olunuz. Müslümanlara hoppalık, züppelik, yılışıklık, şımarıklık, soytarılık, serserilik, külhanilik, hergelelik, hafifmeşreplik, görmemişlik, itlik, şırfıntılık yakışmaz. Her hal ü karda iffetli ve vakarlı olmak gerekir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi