Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Tam güne evet ama!

Tam güne evet ama!

Doktorlarımızın tam gün çalışması ile ilgili yazımız umduğumuzdan fazla ilgi çekti! Yazımızla ilgili değerlendirmelerden anlaşılıyor ki, doktorlarımızın çoğu tam gün çalışmaya karşı değil!

Amma!

Ama özlük haklarının mutlaka düzeltilmesini istiyorlar!

Ve en azından öteki meslek mensupları ile eşit bir statüye kavuşmak istiyorlar!

Normal maaşlarının çok düşük olduğunu, açığın performans ve döner sermaye girdileri ile kapanmaya çalışıldığını belirterek raporlu oldukları ya da izne ayrıldıklarında maaşlarında önemli düşüşler olduğuna dikkat çekiyorlar!

Evet, bize gelen açıklamalar gösteriyor ki kimi doktorlar tam güne doğrudan karşı çıkarken, kimileri de hazırlanan yeni tasarının özlük haklarını düzeltmediği için karşısında yer alıyorlar!

Peki, doktorlarımızın özlük haklarının düzeltilmesi çok mu zor?

Bu konuda Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de dertli olduklarını görüyoruz!

Maliye Bakanlığı'nın doktorların özlük haklarının düzeltilmesi konusunda isteksiz davrandığını ve bunun da tam güne karşı çıkanların eline koz verdiğini kabul ediyorlar!

Doktorların tam gün çalışmasını sağlayacak yasal düzenleme bu sorun aşıldıktan sonra yapılmış olsa belki de bu kadar büyük bir tepki almayacaktı!

Ne var ki, Maliye bürokratları aşılamayınca ortaya böyle bir sonuç çıkmış bulunuyor!

Umarız yeni Maliye Bakanı Şimşek konunun bu yönüyle ilgilenerek doktorların özlük hakları ile sorunların halline katkıda bulunur ve tam güne karşı başlatılan kampanyanın önüne geçilmiş olur!

Elbette doktorlarımız da hakimlerimiz ve subaylarımız kadar emekli maaşı alabilmelidirler!

Elbette doktorlarımız da hakimlerimiz ve subaylarımız gibi raporlu ve izinli oldukları dönemde gelir kaybına uğramamalıdırlar!

Bu konuda Sağlık Bakanlığı kadar Maliye Bakanlığı'na da önemli görevler düştüğüne inanıyoruz!

Ama doktorlarımızın da tam gün yasasına böyle karşı çıkacaklarına özlük haklarının düzeltilmesi için mücadele vermeye başlasalar daha doğru bir hareket içine girmiş olacaklarını düşünüyoruz!

Bize ulaşan itirazlardan anlıyoruz ki iktidar sağlık sektöründe tam gün çalışma kuralını getirerek doğru bir adım atmıştır ama doktorların özlük haklarındaki eksiklikleri gidermeyi ihmal ederek de ortaya yeni bir sorunun çıkmasına yol açmıştır!

Aslında bu sorun halli zor bir sorun olarak görünmüyor!

Maliye Bakanlığı'nın sorunun halli için daha uzlaşıcı olması ve sağlık personelinin özlük hakları ile yeni düzenlemelere hoşgörüyle yaklaşması sorunun çözümünde büyük ölçüde kolaylık sağlayacaktır! Şüphesiz böyle bir düzenleme tam gün çalışmaya itiraz edenlerin önünü kesecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi