Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sağlık Bakanı abartıyor mu?

Sağlık Bakanı abartıyor mu?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ domuz gribi konusunu abartıyor mu? Hepinizin de bildiği gibi Sağlık Bakanının son günlerde yaptığı açıklamalarda önümüzdeki Aralık, Ocak ve Şubat aylarında domuz gribi salgınının tavan yapacağı belirtiliyor ve önlem alınmazsa faturasının ağır olacağı ifade ediliyor!

Sağlık Bakanı Akdağ'ın bu açıklamaları kimi çevrelerce abartma olarak algılanıyor ama biz bu açıklamaları bir abartı olarak görmüyoruz!

Ve Sağlık Bakanı Akdağ'ın "Korkulu rüya görmektense aç yatmayı" tercih ettiğini düşünüyoruz! Biliyoruz ki Sağlık Bakanı bu açıklamaları kafasından yapmıyor! Bakanlık bünyesinde kurulan Bilim Kurulu'nca yapılan değerlendirmelere dayanarak alınması gereken önlemler konusunda halkı bilinçlendirmeye çalışıyor!

Sağlık Bakanı salgından en az zararla kurtulmak için ne öneriyor?

Önce aşılama kampanyasından söz ediyor! Risk altındaki vatandaşların aşılanacağını belirtiyor! Ardından vatandaşlardan neler beklendiğini açıklıyor! Ellerin sıkça sabunla yıkanmasını istiyor. Kalabalık yerlerde fazlaca bulunulmamasını istiyor! Tokalaşmak, kucaklaşmak gibi dostane tavırların bir süre ertelenmesini istiyor!

Topluluk içinde hapşırırken-öksürürken dikkatli olunmasını ve etrafa mikrop yayılmaması için özen gösterilmesini istiyor! Bu istekler niye abartma olarak nitelendiriliyor, anlamakta güçlük çekiyoruz!

Önlem alınmazsa milyonlar salgından etkilenecek, yüzbinler hastanelik olacak ve binlerce kişi ölecek yollu uyarılarını abartmalı bulmaya da mana veremiyoruz! Sağlık Bakanı salgını ciddiye alıyor ve büyük çapta bir zarar görmemek için şimdiden kolları sıvıyorsa buna karşı çıkmak niye?

AKP hükümetine karşı tavrımız belli! Yaptıkları pek çok işi eleştirdik ama bu defa böyle bir eleştiri hakkımız olduğunu düşünmüyoruz.

Sağlıkla konusunda atılan adımları eleştirmeyi doğru bulmuyoruz!

Aksine salgının en az zararla atlatılabilmesi için Sağlık Bakanı'na destek vermenin şart olduğuna inanıyoruz.

Sağlık Bakanı domuz gribi için güzel bir değerlendirmede bulunuyor:

Bugün kapımızda, yarın aramızda diyor!

Evet, yarın aramızda olacak domuz gribiyle mücadele için Sağlık Bakanına kukla verelim ve önerilen konuları gündemimize alalım!

Ellerimizi sıkça yıkayalım! Tokalaşmak ve kucaklaşmak gibi adetlerimizi bir süre erteleyelim! Beslenmemize dikkat edelim! Sıvı gıda alımına özellikle özen gösterelim.

Yani böyle büyük bir tehlike söz konusu iken Sağlık Bakanını abartıyor diye suçlayanları ciddiye almayalım!

Sağlık Bakanını abartıyor diye suçlayanlar şimdi Ankara'nın göbeğinde karşımıza çıkan domuz gribi karşısında, suçlamalarının saçmalamaya dönüştüğünü fark etmişler midir acaba?

Bir de bu ekibin Sağlık Bakanının salgın konusunda hiç oralı olmaması halinde ortaya çıkacak felaket tablosu karşısında kopartacakları feryat figanı düşünün! Bakanı bir kaşık suda boğmaya çalışacaklarından hiç şüpheniz olmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi