Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Moral kazanıyoruz!

Moral kazanıyoruz!

Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalar sırasında ortaya çıkan sonuçlar bazen moral bozsa da genellikle topluma moral veren gelişmeler de yaşanmıyor değil!

Mesela Anayasa değişikliği kapsamında HSYK'da yapılacak değişiklikler Yüksek Yargı mensuplarını oldukça rahatsız ediyor!

Yüksek Yargı mensupları bu konuda ne zaman ağızlarını açacak olsalar toplumda moral kalmıyor! Yargı bağımsızlığı adına yaptıkları açıklamaları büyük bir hayret ve şaşkınlık içinde izleniyor!

Öyle görünüyor ki aslında yargı bağımsızlığı gibi bir dertleri yok! Zira bugüne kadar izlemiş oldukları politikalar bunu açık seçik ortaya koyuyor!

Kendi düşünce yapılarının artık yargı içinde hakim olamayacağı endişesinin ağır bastığı görülüyor!

Evet, böyle moral bozan gelişmeler oluyor ama şükürler olsun ki moral kazandıran gelişmeler de var! Mesela Yüksek Yargı kademesinde olmayan yargıçlar yani kürsü yargıçları ve onların görüşleri var!

Kürsü yargıçları elan aktif görevlerde bulunan yargıçlar!

Yani iş başındaki hakim ve savcılar!

Onlar Anayasa değişikliği ile HSYK'nın yeniden yapılandırılması olayına oldukça sıcak bakıyorlar ve bu yapılmak istenen değişikliklere karşı çıkmıyorlar!

Destek veriyorlar!

Bu ne demektir? Bu yakın gelecekte Yüksek Yargının da kafa yapısının değişmesi demektir! Malum yarınların Yüksek Yargısını bugün alt kademelerde görev yapan yargıçlar oluşturacaktır!

Alt kademede görev yapan yargıç ve savcılardan böylesine müspet açıklamaların gelmesi geleceğe olan güveni daha bir tazeliyor!

Onlardan gelen açıklamaları duydukça, okudukça moral buluyoruz!

Yüksek yargıya akl-ı selimin bu şekilde hakim olacağını düşünmek bile çok heyecan verici değil mi?

Her şeye karşı çıkan, atılan her olumlu adımın karşısına dikilen bir Yüksek Yargı yerine atılan olumlu adımlara destek veren bir Yüksek Yargı elbette tercih sebebi olacaktır!

Kuşkusuz Yüksek Yargı her yapılmak istenen işe gözü kapalı destek vermeli demiyoruz ama her işe kafadan karşı çıkmalarını da tasvip etmek mümkün değil!

Biz de Yüksek Yargının yapılmak istenen değişikliklere peşinen karşı çıkmasına karşılık alt kademede bulunan kürsü yargıçlarının olumlu yaklaşmalarını ümit verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

En azından yakın bir gelecekte bu yargıçların Yüksek Yargı kademesine ulaşacaklarını düşünerek teselli buluyoruz.

Yargı da tabana akl-ı selimin hakim olduğunu görerek mutlu oluyoruz!

Dileriz bu mutluluğumuz daim olur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi