Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Gürsel Tekin’in suçu!

Gürsel Tekin’in suçu!

Gürsel Tekin giderek CHP'de "istenmeyen adam" haline getiriliyor! Peki, CHP'yi geniş halk kitleleri ile barıştırma yolunda oldukça ileri adımlar atan dindar kesimle diyalog kurma yollarını arayan Gürsel Tekin CHP'de niye "istenmeyen adam" konumuna itiliyor?

Sanırız Gürsel Tekin'i bu konuma getiren CHP'de ezberleri bozuyor olmasıdır!

Yıllardır dindar kesimleri karşısına alan ve onlara adeta potansiyel düşman muamelesi yapan CHP'liler aralarından birinin o kesimlerle çok sıkı fıkı olmasını içlerine sindirememiş görünüyorlar!

Hani son günlerin moda tartışması eksen kayması asıl CHP'de yaşanmaya başlamıştı! Gürsel Tekin ve arkadaşlarının girişimiyle CHP yıllardır izlediği politikalara sırt dönmek zorunda kalmıştı!

Yıllardır elinin tersi ile ittiği çevrelere, tu-kaka ilan ettiği kesimlere kucak açmaya başlamıştı! Gürsel Tekin ve arkadaşlarının bu geniş halk kitleleri ile kucaklaşma projesi kamuoyunda bir hayli etkili oldu ve takdir topladı ama CHP'nin kemikleşmiş kadrolarını da fevkalade rahatsız etmiş olmalı!

Muhtemelen bu insanlar kendilerini dışlanıyor gibi hissediyorlar!

Ve "Biz dışlanacağımıza Gürsel Tekin'i dışlayarak bu sıkıntıyı aşalım" noktasına gelmiş durumdalar! Yani ezberlerinin bozulmasına rıza göstermemiş olmalılar! Eskiden olduğu gibi aynı söylem ve aynı metotlar ile yola devam etmek istiyor olabilirler!

Partiyi geniş halk kitleleri ile barıştırıyor, aradaki kırgınlığı ortadan kaldırıyor diye baş tacı edilip, etrafında kenetlenileceğine saf dışı bırakılmaya çalışılmasının başka izahı olabilir mi?

CHP'de yıllardır politika yapanlar, ürettikleri politikalar halk tarafından benimsenmiyor olsa da "aynen devam" kararlığı içine girdiklerinden Gürsel Tekin'i parti yönetiminde etkisizleştirmeye çalışıyorlar!

Şimdi bir Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı yakalamış olduklarına göre Gürsel Tekin faktörüne hiç ihtiyaçları kalmadığını da düşünüyor olabilirler!

Bu durumda Gürsel Tekin'in ne yapacağı bizce oldukça önemlidir!

Kemikleşmiş CHP kafasına karşı bayrak açıp mücadelesini sürdürecek mi yoksa teslim olup ezber bozmayı bırakacak mı?

Bize göre Gürsel Tekin çarşaflılara altı oklu CHP rozetini takmasının bedelini ödemektedir!

Yıllarca oldukça mesafeli durulan kitleler ile kucaklaşmasının faturasını ödemektedir! Hasılı klasik CHP kafası Gürsel Tekin'i hazmedememiştir!

Gürsel Tekin kalıplaşmış CHP anlayışına büyük gelmiştir! Ve bunun için "istenmeyen adam" haline getirilmiştir!

Klasik CHP kafası Gürsel Tekin gibi isimleri uzaklaştırarak aslında bindikleri dalı kesiyor ama bunu onlara anlatabilmek çok zor!

MYK üyeliğine getirilmesi Gürsel Tekin'in ağzına bir parmak bal çalarak O'nu oyalamaktan başka bir mana ifade eder mi?

MYK üyeliği Tekin'i terfian etkisizleştirmeden başka bir şey değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi