Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Olumlu! gelişme!

Olumlu! gelişme!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç AB üyeliği konusundaki görüşlerinin değiştiğini belirterek "AB taraftarlığını vatan hainliği sayan bir görüşten bu noktaya geldim" diyor!

Ve bunu "Olumlu bir gelişme" olarak gördüğünü kaydediyor!

Kadim bir dostumuz olan Arınç'ın "Olumlu bir gelişme" olarak gördüğü bu değişimi biz aynı şekilde değerlendiremiyoruz!

Aksine olumsuz bir gelişme olarak görüyoruz!

Zira AB'nin özenilecek, beğenilecek, aralarına katılmak için can atılacak bir yer olduğuna inanmıyoruz!

Kadim dostumuz Arınç ve O'nun gibi düşünenlerin AB madalyonunun sadece bir yüzüne bakarak fikir değiştirdiklerini düşünüyoruz!

AB madalyonun bir yüzünde insan hakları, özgürlükler ve medeniyet var!

Öteki yüzünde ise çökmeye yüz tutmuş bir sistem, iflas etmiş bir ahlak anlayışı ve her türlü melanet var!

Kadim dostumuz Arınç ve O'nun gibi düşünenler ülkemizde uygulanan dayatmacı politikalardan çok çektikleri için AB madalyonunun sadece ön yüzüne bakıp canlarını biran evvel bu özgürlük ve medeniyet (!) ortamına atmak istiyorlar!

AB ülkesi olduğumuz zaman ülkemizin de insan hakları, özgürlükler ve medeniyete kavuşacağı varsayımı ile hareket ediyorlar!

Tamam, bu saydıklarımıza ulaşacağız ama aynı zamanda çökmeye yüz tutmuş bir sistemin içine dahil olacağız! Aynı zamanda iflas etmiş bir ahlak sistemi içine gireceğiz! Bin bir türlü melanet ile baş başa kalacağız!

Avrupa'ya ciddi biçimde kulak verenler bu kıtadan gelen feryatlara tanık oluyorlar! Avrupa'nın yaşam savaşı vermekte olduğunu görüyorlar!

Euro bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşandığı biliniyor!

Üye devletlerin işbirliğine gitmemeleri halinde Avrupa Birliği'nin de varlığını sürdüremeyeceğini herkes söylüyor! Yani Avrupa Birliği aralarına katılmak için can atılacak öyle ahım şahım bir yer değil!

Avrupa Birliği bırakın aralarına katılmak için can atmayı ne kadar uzak durursak o kadar kârlıyız diye düşünülecek bir topluluk aslında!

Ne var ki kadim dostumuz Bülent Arınç şimdi bunları düşünecek durumda değil! Madalyonun sadece bir yüzüne bir bakarak geçmişte taşıdığı düşüncelerden dolayı utanıyor!

Ama kadim dostumuz Arınç şundan emin olmalıdır ki bir süre sonra bugün taşıdığı düşüncelerden dolayı da pişmanlık duyacaktır!

"Niye madalyonun öteki yüzüne hiç bakmadım" diyecek ve madalyonun ön yüzüne körü körüne kapılıp gittiğini görecektir!

Kadim dostumuz Arınç'a haddimiz olmayarak hatırlatmak isteriz ki bizim Avrupa Birliği'nden çok daha fazla hayranlık duyacağımız bir geçmişimiz ve tarihimiz var!

Geçmişimiz ve tarihimiz gücünü nereden, kimden ve hangi düşünceden alıyorsa biz de aynı kaynaklardan beslenerek AB'den çok daha tutarlı, çok daha ideal bir yaşama kavuşabiliriz!

İnancımız odur ki kadim dostumuz Arınç art niyet taşımaz!

Hep iyi bir şey yapıyorum diye hareket eder ama çoğu kez O'nun iyi bir şey zannettiği şeyler aslında iyi bir şey değildir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi