Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Wikileaks depremi!

Wikileaks depremi!

Bakmayın "Deprem" lafı ettiğimize! Wikileaks'ın yaptığı bilinenin açıklanmasından yani adının konulmasından başka bir şey değil!

Açıklanan belgeleri duyduklarında şaşırmış, hayret etmiş gibi görünenler de aslında şaşırmış ve hayret etmiş değiller! Zira açıklanan belgelerde adları geçenler de Amerika'nın kendi haklarında ne düşündüğünü üç aşağı beş yukarı biliyorlar ama işi bilmezliğe vuruyorlar!

Ne Amerika'nın yapmak istedikleri, ne silahlı kuvvetlerin üst kademelerinde bulananların kafalarından geçenler sürpriz!

Hepsi bilinen şeyler! Hepsi dikkat çekilen konular! Bugüne dek kulaktan kulağa fısıldananların şimdi Büyükelçiler tarafından Amerika'ya rapor edilmiş şekline tanık oluyoruz!

Ne var ki, kimileri bugüne kadar gerçekleri bildikleri halde bilmezden gelip durumu idare etmeye çalışıyor!

Ve bugünlere geldik! Yani takke düştü kel göründü! Peki, bundan sonra tutumlarında bir değişikliğe giderler mi?

Hiç sanmıyoruz!

Zira onların iradelerini de aşan bir takım bağlantılar söz konusu!

Hani geçenlerde füze kalkanı sistemine itirazların söz konusu olduğu zaman Batılı çevreler bir gerçeğe dikkat çekmişlerdi ya!

Türkiye Amerika'ya hayır diyemez demişlerdi ya!

İşte bu gerçek karşı koymak isteseler bile onları frenleyecektir!

İradelerini aşacak ve onlara hükmedecektir! Evet, Wikileaks tarafından açıklanan belgeler Amerika'yı zorda bıraktı ama bu zorda bırakış öteki ülkelerdeki fiili durumu değiştirecek nitelikte olacak mı?

Kuşkusuz Amerika yine bildiğini okumaya devam edecektir! Öteki ülkelerde Amerika'nın isteklerine hayır diyememe durumunu sürdüreceklerdir! Wikileaks belgeleri sadece bilinen gerçeklerin bir kere daha yüksek sesle dile getirilmesinden başka bir şey olmayacak!

Ne Amerika'nın yöneticilerimiz hakkında düşündükleri, ne Aliyev'in ağzından çıkanlar ne de silahlı kuvvetlerin üst düzey yöneticilerinden sadır olan laflar bizim açımızdan sürpriz niteliği taşımıyor!

En azından bu lafları duydukları zaman çok şaşırmış görünenler kadar konunun yabancısı olmadığımızdan açıklanan belgeleri bildiklerimizin tekrarı olarak görüyoruz!

Belgeler açıklandığı zaman kıyamet kopacak, deprem olacak, Amerikalı yöneticiler köşeye sıkışacak yollu açıklamaları çok ciddiye almadık! Nitekim belgeler açıklandı öyle iddia edildiği gibi kıyamet de kopmadı, deprem falan da olmadı! Amerikalı yöneticiler sıradan bir özürle durumu idare ediyorlar!

Şayet açıklanan bu belgeler iktidarlarını Amerika ile iyi geçinmeye borçlu olanların bir nebze olsun ayıkmalarına vesile olursa ne mutlu! En azından kimlerle iş tuttuklarının belli olmasından rahatsızlık duyar hale gelirlerse onu bile kazanç sayarız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi