M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

PKK ve Terör Raporu

PKK ve Terör Raporu

1. Tek kimlikli sayın Ermeni vatandaşlarımızı tenzih ederek yazıyorum: PKKbir Kripto Ermeni hareketidir.

2. Yine, tek kimlikli sayın Musevî vatandaşlarımızı tenzih ederek yazıyorum: PKK, asıl kimliklerini gizleyen Kürt ve diğer Gizli Yahudiler tarafından planlanıp kurulmuştur.

3. Ülkemizi 1984'ten beri kasıp kavuran terörün gölgesinde derin birileri yüz milyarlarca dolarlık uyuşturucu trafiği, ticareti, kaçakçılığı yapmıştır.

4. Yine terörün gölgesinde ve tozu dumanı içinde yüz milyarlarca dolarlık silah, cephane, mermi, vs kaçakçılığı yapılmıştır.

5. Teröristler, Türk ordusuna Makine Kimya Endüstrisi mamulatı mermilerle saldırmıştır.

6. Bu mermileri MKE sadece Türk ordusuna vermektedir.Bu mermiler PKK'nın eline nasıl geçmiştir?

7. 1984'ten bu yana PKK ve terör ile mücadele için örtülü ödenekten büyük miktarda para dağıtılmıştır.

8. PKK terörü kısa zamanda bitirilebilecek bir hareket iken birileri tarafından bitirilmemiştir.

9. PKKlideri Abdullah Öcalan, vaktiyle kendisi ile görüşen gazeteci Avni Özgürel'e "Avni bey terörü bitireni bitirirler" demiştir.

10. Kürt kökenli halkı devletten soğutmak için bir Kürt köyü halkına insan pisliği yedirilmiştir.

11. Aradan yıllar geçtikten sonra, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu konuda devletimizi suçlu bulmuştur.

12. Üç bin Kürt köyü boşaltılmış, halkı sağa sola sürülmüş, milyonlarca vatandaş perişan edilmiştir.

13. Ölü olarak ele geçirilen bazı teröristlerin sünnetsiz olduğu görülmüştür.

14. Sarp dağlarda teröristler askerimizin gözü önünde katırlarla yük taşıyarak gezebilmişlerdir.

15. Yargısız infazlar yapılmıştır.

16. Kürtçe bilmeyen sözde Kürt çeteciler vardır.

17. Türkiye'den kopartılacak veya özerk hale getirilecek bölgeye Ermeni nüfusu getirilmesi planlanmaktadır.

18. Aynı bölgede İsrail'in de gözü vardır.

19. Megali İdeacı Elenler de Samsun'dan Hopa'ya kadar olan bölgeye ilk fırsatta Rum nüfus yerleştirmeyi planlıyor.

20. PKKteröristleri içinde kiliseye gidenler vardır.

21. Terörü himaye eden derin güçler ülkemizde Türk Kürt, Sünnî Alevî, dinci laik, sağcı solcu kavgası ve savaşı çıkartmak; sosyal barış ve mutabakatı berhava etmek istiyor ve bunun için çalışıyor.

22. Eskiden var olan "Kürdistan Yahudileri" kaybolmuşlar, kimlik değiştirmişlerdir.

23. Anadolu'yu yeniden bir Hıristiyan yurdu yapmak isteyen misyonerler ve bilhassa Evangelistler var güçleriyle terörü desteklemektedir.

24. Ayrı bir Kürdistan kurulması mümkün değildir, çünkü Kürt nüfusu ülkenin her tarafına dağılmış, iş tutmuş ve yerleşmiş, kız alıp kız vermiştir. İstanbul'da, Diyarbakır'da olandan fazla Kürt vardır.

25. Türkler,Kürtler, ülkemizde yaşayan çeşitli etnik kökenli vatandaşlar İslam ve iman bağlarıyla bağlıdır ve kardeştir. Derin hainler bu kardeşliği bozmak için çalışıyor.

26. Menfi Türkçülük Moiz Kohen Tekin Alp adlı Yahudinin çıkarttığı bozuk bir ideolojidir.

27. Kürtçülük de böyle bozuk bir ideolojidir.

28. Kürt halkı, Kürtçülük yüzünden büyük sıkıntılara düşecek, acılar çekecektir.

29. Sevgili Müslüman Kürt kardeşlerimin menfi Kürtçülük tuzağına düşmemelerini; Siyonist ve Haçlı zokasını yutmamalarını tavsiye ve temenni ederim.

30. Bozuk düzen ve sistem, bozuk resmî ideoloji yüzünden devletimizi yıkmayalım. Devlet ve düzen özdeş değildir. Düzen yıkılsın, değişsin, yerine iyi ve âdil bir düzen gelsin ama devlet yerinde kalsın.

31. Her Müslüman kavmin içinde iyiler kötüler, said ve şaki olanlar, sâlihler ve fâcirler bulunur. Bütün said, salih, mü'min, musalli Türkler ve Kürtler İslam ve iman kardeşliği dairesinde bir ve beraber olmalıdır.

32. Salih bir Kürt şaki bir Türkten efdaldir...Salih bir Türk şaki bir Kürtten efdaldir.Menfi kavmiyetçilik taassubuyla yanlış işler yapmayalım.

33. Allah bu ülkede yaşayan Türklere, Kürtlere, Çerkezlere, Arnavutlara, Gürcülere, Boşnaklara, Abazalara, Pomaklara ve diğer akvam-ı islamiyeye akıl, fikir, firaset nasip buyursun.

34. Allahın, Resulünün, Kur'anın, Sünnetin, Şeriatın yolundan gidenler aziz olur. Şeytanların peşine düşenler zelil ve rezil olur. Mevlasını arayan O'nu, belasını arayan da belasını bulur...Mevla yardımcımız olsun!..

* (İkinci yazı)
Samandan ve Topraktan Evler

GOOGLE'ın görsel kısmından /maisons en paill/ ve /maisons en terre/ konularını arayınız, karşınıza sayısız fotoğraf çıkacaktır. Samandan yapılmış evler, güneşte pişmiş topraktan yapılmış evler...

Daha sonra /Djenne mosque/ı arayınız. Karşınıza tuğla veya kerpiçten değil, doğrudan doğruya ham topraktan yapılmış muazzam bir cami çıkacaktır. Resimleri büyütüp iyice tedkik buyurunuz. Bu büyük ve ihtişamlı cami, ham topraktan yapıldığı için her sene imece usulüyle tamir edilir. Müslümanlar belli bir günde toplanırlar, çamur kararlar, kovalarla yukarı çıkarırlar ve camiyi baştan başa yeniden sıvarlar.

Bu Djenne camii büyük bir sanat eseridir, uluslararası koruma altına alınmıştır.

Bütün medenî ülkelerde güneşte pişmiş topraktan ve samandan ekolojik ve tabiî evler yapılıyor.

İnsan topraktan yaratılmıştır ve öldüğünde cesedi toprağa verilir, toz toprak olur...

Toprak şu dünya alemindeki dört temel unsurdan biridir.Su, hava, ateş ve toprak...

İnsan boyutuna ve fıtratına en uygun mesken ve bina topraktan yapılandır.

İnsan boyutuna en uygunsuz madde ise çimento ve demirdir.

Geleneksel toprak ve ahşap evlerde yaşayanlar sağlıklı olur; beton evlerde yaşayanlar hastalık küpü olur.

İnternetteki resimlere bakınız. Bir bina iskeleti yapıyorlar, araları saman balyaları ile dolduruyorlar. Üzerine kafes tel geriyorlar ve toprakla sıvıyorlar. Oluyor sağlıklı bir mekan ve mesken. (Samanları daha önce küfe, böceklere, mikroplara karşı dezenfekte ediyorlar.)

Kaç sene oldu, İstanbul'da uluslar arası Habitat toplantısı olmuştu. Oradan İngilizce, samandan evler nasıl yapılır kitabı almıştım.

Eskiden Anadolu'da toprak evler çok yaygındı. Şimdi millet beton aşığı oldu.

Avrupalılar eski tarihî evleri restore ediyor, içlerine konfor koyuyor ve güzelce oturuyor. Bizde hiçbir zengini eski bir evde oturtamazsınız.

Gönül arzu eder ki gerçekten medenî, kültürlü, şehirli vatandaşlarımızın bir kısmı kırsal kesimde samandan veya güneşte pişmiş topraktan yazlıklar yapsınlar, bunları millî sanatımıza göre tefriş etsinler (döşesinler) ve topluma örnek olsunlar.

Fransa'da Strasbourg şehrinde CraTERRE adında bir toprak mimarîsi enstitüsü var. İlgilenenler bu ismi arayarak internette hayli müfid bilgi bulabilir.

Şöyle bir projem var:

Allah kısmet eder, imkan verirse genişçe bir arazi üzerine güneşte pişmiş topraktan (ateşte pişmiş tuğladan değil) kubbesiz mütevazı, fakat sanatlı bir cami yaptıracağım. Dikdörtgen şeklinde büyük bir avlusu olacak, ortada yine dikdörtgen bir havuz, etrafında yirmi beş bağımsız mekân. Bunların onu idare ve yayın faaliyetlerine, onbeşi geleneksel İslam sanatlarına ayrılacak. Harikulade çömlekler, çiniler, seramikler, ağaç işleri, sedefli eşyalar, eski Osmanlı ciltleri, el yapımı kağıt, maden işleri vs.

Vakfiyesine şöyle yazdıracağım:

"Bu cami ve külliyesi topraktan yapılmıştır. Bu yapının yıkılıp yerine beton bir yapı dikilmesine asla ve kat'a rızam yoktur. Böyle yapanlar (vakıf şartını bozdukları için) Allahın lanetine uğrasınlar..."

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi