Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yeni Akif Beki mi?

Yeni Akif Beki mi?

Yeni Akif Beki'miz Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay mı oluyor acaba? Konuya direkt girdiğimiz için bazı okurlarımızın kafası karışmış olabilir?

"Ne demek şimdi bu?" diye soranlar olabileceğini varsayarak ne demek istediğimizi açıklayalım!

Gazeteci Akif Beki Başbakan Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaparken iki de bir düzeltmelerde bulunmak zorunda kalırdı!

Başbakan Erdoğan bir şey söyler, söylediği şey ortalığı karıştırma eğilimi gösterince Akif Beki de "Başbakanımız öyle demedi böyle dedi" şeklinde açıklamalar yapmak zorunda kalırdı!

Şimdi aynı görevi Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın üstlendiğine tanık olduğumuz için "Yeni Akif Beki'miz Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay mı oluyor acaba?" diye sorma ihtiyacını duyduk!

Malum, Başbakan Erdoğan, Kars'ta ziyaretlerde bulunurken bir heykeli beğenmemiş ve "ucube dikmişler" diyerek kaldırılmasını istemişti!

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklaması heykeli yapan sanatçıyı da fena halde kızdırmış ve "Eski belediye başkanına olan öfkesini benden çıkarıyor" demek suretiyle tepki vermesine neden olmuştu!

Ortalık böylesine karışınca da Kültür ve Turizm Bakanı Günay devreye girerek "Başbakan ucube diye heykele demedi, etraftaki gecekondulara dedi" diyerek ucube suçlamasının doğurduğu infiali giderme yolunu seçti! Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın bu çabasının amacına ulaştığını söylemek oldukça zor!

Çünkü!

Başbakan Erdoğan "dikilen bir ucubeden" söz ediyor! Herkes bu tanımdan heykeli anlıyor! Kültür ve Turizm Bakanı Günay ise "Heykeli değil gecekonduları kastetti" diye savunmaya(!) geçiyor!

İyi de gecekondu nasıl dikilir? Adı üstünde kondurulur!

Genellikle de denetimlerden uzak zamanlarda kondurulduğu için gecekondu adını alır!

Kimse gece dikme demiyor!

Hal böyle olunca da Kültür ve Turizm Bakanımızın mazeretinin tutarlı bir yanı kalmıyor!

Bakan Günay "Sanatçıyı üzme hakkımız yok" diyerek gönül almaya da çabalıyor, umarız bu çabası semeresini verir ve diktiği heykele ucube denilen sanatçı bu sözlerle teselli bulur!

Evet, eskiden Başbakan Erdoğan'ın ağzından bir anlık öfke ya da kızgınlıkla çıkan sözleri tevil etme görevi Akif Beki'ye düşerdi!

Şimdi O bu görevi bırakıp gazetedeki köşesine çekilince görev Kabine üyelerine düşmüş olmalı!

Başbakan Erdoğan'ın Akif Beki tarafından yapılan tevillere karşı çıktığını görmedik ama sırf bu teviller yüzünden Akif Beki'nin Başbakanlıktaki çalışma şartlarının güçleştiğini hep düşündük!

Şimdi de Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın Başbakan ile birlikte yola devam etmesinin güçleşip güçleşmediğini düşünmeye başladık!

Çünkü bu tür tevillerden Başbakan'ın pek hoşlanmadığını sanıyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi