Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Beyhude çabalar!

Beyhude çabalar!

Siyasi ömrünü çoktan tamamlamış ve artık tarihe intikal etmiş bir siyasi parti haline gelen Demokrat Parti'yi canlandırmak için gösterilen gayret "beyhude çaba"dan başka bir şey değil!

Bu siyasi partimiz ihtiraslarına dizgin vuramayan acemi siyasetçiler elinde o hale getirildi ki artık hiçbir şekilde dikiş tutturmak mümkün olmuyor!

Başına yeni isimler koymak istiyorlar kimse tanımıyor!

Eski isimler getirmeye çalışıyorlar kimse kabul etmiyor!

Tek başına bir şey yapamayacağını görüp başka müflis partilerle bir çatı altında topluyorlar yine bir şey değişmiyor!

Birkaç eski tüfek Demokrat Parti'yi yeniden canlandırıp eski günlere dönmeyi düşlüyorlarsa da bunun pratikte tatbik kabiliyeti bir türlü bulunamıyor!

Son kongrede Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Namık Kemal Zeybek de eski tüfeklerin etki alanına girmiş olacak ki "tek başına iktidar"dan falan söz ediyor!

"Bizim tek başına iktidar olmamız lazım" lafı aslında "Benim başbakan olmam lazım" anlamına geliyor!

Zeybek'in böyle bir arzu içinde olmasını saygı ile karşılıyoruz!

Her siyasi gibi O'nun da başbakan olma arzusu ile yanıp tutuşması gayet doğal bir durum! Ama şartlar buna el vermiyor ki!

Zeybek'in ne bürokratik kariyerindeki başarılar ne de milletvekili ve bakan olarak siyasi geçmişindeki hizmetleri şimdi başına geçtiği Demokrat Parti'yi iktidara taşımasına yetmez ki!

Zeybek ve arkadaşlarının kabul etmesi gereken bir siyasi realite var!

O da artık Demokrat Parti'nin bir tabanının kalmadığı gerçeği!

Geçmiş yılların Demokrat Partili tabanı 1980 sonrasında Turgut Özal'ın Anavatan partisine kaydı şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'sinde yerini aldı! Anadolu'daki birkaç fanatik dışında Demokrat Parti'yi ne hatırlayan var ne de arayan!

Hal böyle olunca da Demokrat Parti'nin başına geçen Zeybek'in hayalini kurduğunu "tek başına iktidarın" pratik hayata taşınmasının güçlüğü ortaya çıkmıyor mu?

Namık Kemal Zeybek'in Demokrat Parti'nin başına getirilmesini CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na eski bir çalışanını getiren Aydın Doğan ile ilişkilendirenler de yok değil! Yani CHP gibi DP'nin de Aydın Doğan tarafından dizayn edilmeye çalışıldığını iddia edenler var!

Ama biz bu iddiaları ciddiye almıyoruz.

Aydın Doğan'ın bir gücü kuvveti olsa önce kendi dertlerine çözüm üretir diye düşünüyoruz!

Yani bu konuda "Kelin merhemi olsa başına sürer" diyenlerdeniz!

Evet, Demokrat Parti'yi yeniden aktif hale getirme gayretlerini "beyhude çabalar" olarak görüyoruz. Ve bu yolda koşturanları da akıntıya karşı kürek çekenlere benzetiyoruz. Zeybek iktidar hayalleri kuruyor ama kendisinin başkan seçilmesi daha Demokrat Parti içinde bile hüsn-ü kabul görmüş değil! İstifa eden edene!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi