Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Baykal'lı günler daha mı iyiydi?

Baykal'lı günler daha mı iyiydi?

CHP de sular bir türlü durulmuyor! Parti olarak ortak bir ses vermeyi bir türlü beceremiyorlar! Her kafadan bir ses çıkmaya devam ediyor!

Biri ortaya bir fikir atıyor, ötekiler hemen ortaya atılan bu fikri çürütmeye çalışıyor! İktidarla araları zaten bir türlü düzelmiyor!

Başbakan ile CHP Genel Başkanı arasında gerçekten bir üslup sorunu yaşanıyor! Her ikisi de birbirine ağır kelimeler ile yükleniyorlar!

CHP Genel Başkanı bu üslup kavgasında masumu oynamaya çalışıyor ama mahkemeler kendisini tazminat ödemeye mahkum ediyor!

Bu hallerine bakınca "CHP'nin Baykallı günleri daha mı iyiydi?" diye sormaktan kendimizi alamıyoruz! O günlerde daha mı derli topluydular?

Son olarak Silivri sakinlerinden bazılarını TBMM çatısı altına sokarak özgürleştirmek için kolları sıvamış bulunuyorlar!

Ama bu fikir daha kendi aralarında bile fazla taraftar bulmuyor!

CHP'nin böyle bir sorumluluğun altından kalkamayacağını düşünen bir hayli CHP'li var!

Şimdilik günlerdir Silivri'de bulunan iki gazeteciye jest yapmak ister gibi görünüyorlar ama bu yolu bir kez açtıkları zaman ardından pek çok kişi için aynı formülün devreye sokulacağı endişesi ağır basıyor!

Başta emekli paşalar olmak üzere pek çok Silivri sakinini bu formülle özgürlüğe kavuşturmaları her an gündeme gelebilir!

Peki, böyle bir karar CHP'nin hayrına olur mu?

İşte bu hayli bir tartışma götürür!

Gerçi Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak "Öyle bir şey yok" demek suretiyle olayı geçiştirmeye çalışıyor ama başka açıklamalar "Öyle bir şey var" diyor! Var olan bir şeyi yok saymak ne kadar akılcıdır?

CHP bir türlü halkın partisi olmayı beceremiyor!

Halkın düşünce ve kanaatlerine taban tabana zıt mihrakların sözcülüğüne ve savunuculuğuna soyunmaktan kendilerini bir türlü alamıyorlar!

Deniz Baykal'ı bir şekilde diskalfiye edip Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkan yaptılar ama CHP içindeki tartışmaların önüne kesemediler!

CHP'yi yeni baştan yapılandırırken tabandan gelen isimlere görev vermek yerine iş dünyasının ya da akademi dünyasının flaş isimleriyle yola çıkmayı tercih etmeleri halk ile bir bağları kalmadığını gösteriyor!

Akademi dünyasının flaş isimleri bu işin teorisini çok güzel anlatırlar ama pratikte hiç tecrübeleri yoktur!

Bu tecrübesizlikleri ile bir konuşurlar ortalık allak bullak olur!

Son olayda olduğu gibi!

Silivri sakinlerine özgürlük kapısını aralıyor gibi yaptılar ama bu genel başkan ağzından yalanlama durumunda kaldı!

Böyle bir açıklamayı CHP tabanından gelen en tecrübesiz siyasetçi bile pat diye yapmazdı! Önce kendi aralarında konuşup tartışır sonra açıklama yapardı! Akademik çevreden gelen siyasetçi ise iyi bir şey yapıyorum zannı ile önce açıklama yapıyor ve ortalığı karıştırıyor!

Evet, Baykal döneminde CHP çok sağlıklı politikalar üretemiyordu ama bugünkü kadar da sapla saman birbirine karıştırılmıyordu!

CHP açısından Baykallı günler daha iyi değil miydi, ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi