Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Libya ikinci Irak olmazmış!

Libya ikinci Irak olmazmış!

Barbar Batı'nın sözcüleri Libya ile ilgili görüşlerini açıklarken "Libya ikinci Irak olmaz" değerlendirmesinde bulunuyorlar!

Acaba niye böyle bir değerlendirme yapma ihtiyacını duyuyorlar ki?

Niye olacak Irak'ta yaşananlar ortada!

Demokrasi getiriyoruz diye işgal ettikleri Irak'ta her şeyi berbat ettiler, her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar da ondan şimdi "Libya ikinci Irak olmaz" diyerek işgallerini masumlaştırmaya çabalıyorlar! Ne var ki Libya ikinci Irak olma yolunda hızla ilerliyor!

Bilindiği gibi Irak'ta Saddam'ı hedef göstererek muhaliflerin desteğini arkalarına almışlardı!

Şimdi de Libya'da Kaddafi'yi hedef göstererek yine muhaliflerin desteğini sağlamaya çalışıyorlar!

Irak'ta Saddam muhalifleri Barbar Batı'nın bu oyununa nasıl düştüyse Libya'da da Kaddafi muhalifleri Barbar Batı'ya alet oluyorlar!

Kaddafi ile ilgili tüm şikayetlerinde yerden göğe haklı olabilirler!

Kaddafi'ye karşı başlattıkları isyan harekatı da yerden göğe haklı olabilir! Ama hiçbir haklılık Barbar Batı ile işbirliğine girmelerine mazeret olamaz, olmamalıdır!

Barbar Batı'ya güvenerek yola çıkan Libyalı muhaliflerin en azından Irak'ın başına gelenleri dikkate almaları gerekmez mi?

Irak'a ne kadar demokrasi geldi, Iraklılar şimdi ne kadar özgür diye hiç düşünmezler mi? Barbar Batı'nın desteğini sağlayarak Kaddafi'den kurtulabilirler ama bu yağmurdan kaçan adamın doluya tutulmasından farksız olur!

Sırf Kaddafi'ye zarar verecek diye ülkelerinin Barbar Batı tarafından bombardıman edilmesine rıza göstermelerini ne anlamak mümkün ne de kabul etmek!

Hele Barbar Batı'ya dua etmelerini kabul etmek hiç mümkün değil!

Kaddafi ile bir problemleri varsa bunu Barbar Batı ile işbirliğine gitmeden çözmenin yollarını aramalılar!

Dün Saddam'dan kurtulabilmek için Barbar Batı ile işbirliğine giden muhalifleri uydurdukları yalan haberler ile ülkelerinin işgaline fırsat hazırladılar ve yüzbinlerce insanın ölümüne vesile oldular!

Bugün de aynı oyunun Libya'da oynanmakta olduğunu görüyoruz!

Kaddafi muhalifleri Barbar Batı ile işbirliğine gidiyor ve sözümona Kaddafi güçlerini yok ettiriyoruz diye kendi ülkelerini hallaç pamuğu gibi attırıyorlar!

Barbar Batı'nın işgal ettiği ülkelerde nasıl davrandığı, nasıl zulm ettiği, nasıl korumasız kadınların ırzına musallat olduğu ortada iken onlarla işbirliğine gidilebilir mi?

Denebilir ki Kaddafi zulmünden bıktılar, usandılar kurtulmak için de "Denize düşen yılana sarılır" misali Barbar Batı'dan medet ummaya başladılar!

Bu savunmayı yapanlara "Düştüğü denizde yılana sarılıp da kurtulan olmuş mudur?" sorusunu sormak isteriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi