Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kendilerini gereğinden fazla önemseyenler!

Kendilerini gereğinden fazla önemseyenler!

Seçim kapının ağzında olunca seçim ittifakları ilgili haberler de dillerden düşmedi!

Bir gerçekten ittifak için çalışma yapan partiler vardı!

Bir de kendilerini gereğinden fazla önemseyip "Aman bizimle ittifak yapsınlar" diye çalmadık kapı bırakmayanlar vardı! Ama ne çaldıkları kapılar açıldı ne de kapılarını çalanlar oldu!

Kendilerini gereğinden fazla önemseyenlerin en büyük planı seçim kazanacak bir parti ile beraber ittifak yapıp biran evvel Meclis'e kapağı atmaktı!

Zaten bu arkadaşların bütün hedefleri seçim kazanacak bir partiye girmekti! Ama seçim kazanacak partilerden bu arkadaşlara bir teklif gelmedi! "Gelin bize katılın" diyen olmadı!

Ancak kendilerini gereğinden fazla önemseyenler durduk yerde balon haberler üretip kendilerinin çok önemli olduğunu vurgulayıp durdular!

Bir bakıyorsunuz anketlerde oy oranlarının yükseldiği balonunu uçuruyorlardı! Haberin detayına girildiğinde ise böyle bir şeyin aslının astarının olmadığını görülüyordu! Arkadaşlar bununla yetinmeyip eşe dosta yazılar yazdırdılar! Bu yazılarda seçim kazanacak partinin genel başkanına akıl vermeye kalktılar!

Eş dost yazarlar seçim kazanacak partinin genel başkanına kendilerini gereğinden fazla önemseyen adamlara partisinde yer vermesini böylelikle oy oranını daha arttırması aklını veriyorlardı!

Ancak ne var ki seçim kazanacak partinin genel başkanından çıt çıkmadı!

Ne eş dost yazara kulak veriyordu ne de durduk yerde kendi kendilerine gelin güvey olanlara!

Ondan bir çağrı gelmiyor ama kendilerini fazla önemseyenlerin daha fazla beklemeye tahammülleri kalmamış olacak ki "Biz ittifaka varız" gibi kendilerini komik duruma düşürecek laflar ediyorlardı!

İttifak görüşmeleri böyle basın üzerinden yapılmazdı ki! Onlar ittifak yapmak için de kendilerine göre gerekçeler icat ediyorlardı!

Geçmişte seçim kazanacak parti ile ortak hareket ettikleri bir konuyu öne çıkarıp ileride de bu konuda yine birlikte hareket edebiliriz demek suretiyle ittifak kapılarının kendilerine açılmasını talep ediyorlardı! Evet, kendilerini gereğinden fazla önemseyenlerin aklı fikri Meclis'e girmekte! Bunun içinde seçim kazanacak bir partiye yamanmak arzusu ile yanıp tutuştular ama kimse oralı olmadı!

Yıllardır bu temayı işledikleri için ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz!

Dertleri hep iktidar partisine yamanarak bir şeyler yapabilmek!

Onlar kendilerini çok önemsiyorlar ama başkalarının onları önemsemek (!) gibi bir dertleri yok! Hatta hiç önemsemiyorlar!

Önemsemediklerini nereden mi çıkarıyoruz? Randevu verdikleri halde saatlerce kapılarının önünde bekletip yine kabul etmemelerinden çıkarıyoruz!

Kendilerini lüzumundan fazla önemseyenlerin artık gerçekleri görme ve hayal aleminden kurtulma zamanları geldi geçiyor bile!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi