Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

AKP'lileri kim gaza getiriyor?

AKP'lileri kim gaza getiriyor?

AKP'li adayların yaptıkları açıklamalara, yazdıkları yazılara bakınca fena halde gaza getirilmiş oldukları görülüyor!

Tamam, iktidar partisinden aday olmak insana elbette bir takım artılar sağlayabilir ama buna güvenerek ölçüsüz atmak insanı zorda bırakır!

AKP'li adaylar konuşurken biraz daha ölçülü olsalar bize daha iyi olacak gibi geliyor!

Seçimlere şunun şurasında ne kaldı ki!

Takkeler düşecek, keller görünecek!

Hal böyleyken Şanlıurfa'da 12'de 12, Tunceli'de 2'de 2 yapılacağını söylemek neyin nesi oluyor?

Siz kalkacaksınız Şanlıurfa'da aday tespitinde büyük hatalara imza atacaksınız ondan sonra da 12'de 12 yapacağız gibi boyunuzu aşan iddialı laflar edeceksiniz! Olacak şey değil!

Üstelik benzer hataları geçen seçimde yapmış ve boylarının ölçüsünü almış iken şimdi benzer hataları tekrarlamanın alemi var mı?

Dengeleri gözetmeden, hassasiyetleri hesaba katmadan liste yapmaya kalkmak elbette bir dizi riski de beraberinde getirir!

Hem bölgenin güçlü aşiretlerine mensup milletvekilinin üzerini çizip O'nu bağımsız aday olmaya iteceksiniz hem de 12'de 12'den söz edeceksiniz!

Hem seçim öncesi bir saldırıya uğrayan sanatçı Tatlıses'i hastanede ziyaret edip "Başvurusunu almaya geldik" diye umut vereceksiniz hem de akabinde aday göstermeyerek O'nu bağımsız aday olmaya mecbur edeceksiniz ve sonra da kalkıp 12'de 12 yapacağız diyeceksiniz!

AKP, Belediye Başkanlığı seçimlerinde Fakıbaba'ya karşı da aynı yöntemi denemiş ve "Ceketimizi aday göstersek seçim kazanırız" diye büyüklenmişti!

Sonra boylarının ölçüsünü fena halde aldılar!

Boylarının ölçüsünü aldılar ama akıllarını başlarına alamadıkları açık!

Hâlâ benzer hatalar yapıyorlar!

Gurur ve kibir abidesi haline geldiklerinin farkında değiller!

Şanlıurfa'da bu kadar büyük yanlışlara imza attıktan sonra 12'de 12 yapmak gibi iddialardan uzak duramamaları da gurur ve kibirlerinin esiri haline geldiklerini göstermiyor mu?

Tunceli'de geçen dönem hiç milletvekili çıkaramayan AKP'lilerin bu dönem 2'de 2 yapacağız gibi iddialı konuşmaları da birilerinin kendilerini fena halde gaza getirdiğinin işareti!

Seçim öncesinde bölgede beyaz eşya dağıtmalarına güvenerek böyle iddialı konuşuyorlarsa vay geldi başlarına demektir!

Tamam, seçimlerde iktidar partisinden aday olanların bir takım avantajları vardır ama bu avantajlara güvenerek ölçüsüz atmak kendilerini zorda bırakır!

Fakıbaba olayında olduğu gibi yine kimsenin yüzüne bakacak halleri kalmaz! Hem hiç beklenmedik hatalara imza atıyorlar hem de yükseklerden uçuyorlar!

Seçimler büyük söylemeyi kaldırmaz! İnsanlar büyük laflarının altında ezilir giderler! Atalarımız boşuna "Büyük lokma ye, büyük laf etme" dememişler! Birilerinin gazına gelip ulu-orta konuşan AKP'lileri hafiften uyaralım istedik!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi