Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kriz teğet geçemesin diye!

Kriz teğet geçemesin diye!

Başbakan Erdoğan küresel krizle ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerde "Bu sefer teğet bile geçmeyecek" dediğinde basbayağı şaşırmış ve "Nasıl olacak bu iş?" diye meraklanmıştık!

Hatta tüm dünyayı tehdit eder hale gelmiş bulunan küresel kriz Türkiye'ye neden pozitif ayrımcılık yapsın diye sormuştuk!

Bir apartmanın alt katında ya üst katında yangın çıkmışsa apartmanın tüm dairelerinin bundan etkileneceğini ifade edip "Bu sefer teğet bile geçmeyecek" iddiasının dayanak noktasını araştırmıştık!

Neyse ki aradan çok geçmeden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan devreye girdi ve küresel krizin nasıl teğet geçmeyeceği konusundaki merakımızı gideren açıklamalar yaptı!

Ali Babacan "Otobanda tam gaz giderken, tek şeritli toprak yola geçtik" diyerek küresel krizden nasıl kaçıldığını karikatürize etti!

Yani küresel kriz ülkemizi teğet geçmiyor, ülkemiz küresel krizin önünden kaçarak tabir caizse küresel krizi şaşırtarak sonuç almaya çalışacakmış!

Demek ki küresel kriz otobanda tam gaz giden ülkemizi hedef alıp üzerimize üzerimize gelirken bizimkiler aniden yol değiştirerek küresel krizin aklını karıştırmayı kafalarına koymuşlar!

Ustalık dönemi denilen şey bu olsa gerek!

Demek ki direksiyonda ekonominin ustaları olunca küresel krize çalım atmak daha kolay oluyormuş!

Küresel kriz ülkemizi otobanda araya dursun!

Ekonomimizin ustaları aniden şerit değiştirip toprak yola geçince küresel krize ne düşer?

Ne düşecek elbette avucunu yalamak düşer!

Küresel kriz otobanda fellik fellik ülkemizi arasın dursun!

Zor bulur ülkemizi!

Zira ülkemiz gözlerden uzak tek şeritli bir toprak yolda yoluna devam ediyor!

Tek şeritli toprak yoldaki ülkemiz küresel kriz tarafından fark edilecek olursa bu defa ekonominin ustaları bir patika yola saparlar küresel krizin feriştahı gelse bulamaz!

Buraya kadar madalyonun bir yüzünü yazdık!

Madalyonun bir de öteki yüzü var!

Biraz da o yüzüne bakmaya ne dersiniz?

Bütün bu önlemler iyi hoş ama otobandan aniden tek şeritli toprak yola geçmek bile başlı başına küresel krizin hedefine tam isabet kaydettiğini göstermiyor mu?

Otobanda tam gaz giden bir ekonomi tek şeritli toprak yola geçmek zorunda kalmışsa küresel krizin hedefi haline gelmiş değil midir?

Tek şeritli toprak yolda kağnı hızı ile ilerlemeye çalışan bir ekonomi otobanda tam gaz giden bir ekonomi gibi kabul edilebilir mi?

Bize kalırsa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu açıklaması ile küresel krizin ülkemizi ne denli etkilediğini gayet vazıh bir biçimde ortaya koymuş bulunmaktadır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi