Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Daha yetkili!

Daha yetkili!

AKP tüzüğü gereği pek çok AKP milletvekili bu dönem siyasete veda etmek zorunda kalacak!

Çünkü bu zevat üçüncü dönemlerini yaşıyorlar! Veda edecekler arasında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor ve "Tüzüğün bu maddesini değiştirip süremizi uzatalım" diyenlere sıcak bakmıyor!

"Üç dönem dediysek üç dönem" diyor başka laf etmiyor! Ama AKP'liler O'nu kendi haline bırakma yanlısı değiller!

Başbakanlık sonrasında O'nu Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorlar! Ve "Başbakanımız Köşk'e daha yetkili olarak çıkmalı" diyorlar!

Yani?

Yani "Başkanlık sistemine geçilmeli" diyorlar! Biliyorlar ki Başbakan Erdoğan "yetkisiz bir Cumhurbaşkanlığını" içine sindiremez!

O nedenle Köşk'e çıkarken kimi başbakanlık yetkilerini beraberinde götürmek ister!

Başbakanı daha yetkili olarak Köşk'e göndermek isteyenler halen Köşk'te bulunan Gül ile de birlikte çalışmak istedikleri mesajını veriyorlar! Yani Erdoğan daha yetkili olarak Köşk'e gönderilmek istenirken Gül'ün de daha yetkisiz olarak partinin başına geçmesini arzuluyorlar!

Olur mu? Neden olmasın olur tabii!

Bakmayın siz şimdi Gül'ün "Siyasetle ilgili hesabım yok" dediğine!

İleriki günlerde Gül de "Ben artık köşeme çekilmek istiyorum" demez ve böyle bir formüle sıcak bakar hale gelirse Erdoğan Köşk'e çıkarken O'da partinin başına geçebilir!

AKP'lilerin Recep Tayyip Erdoğan'ı bırakmamak istemelerini doğal karşılıyoruz!

Zira Erdoğan'sız bir AKP'nin uzun ömürlü olmayacağını bizler kadar onlar da biliyor! Bu nedenle Erdoğan'ı bir şekilde aralarında tutmak istiyorlar!

Ne var ki, AKP'liler Erdoğan üzerinde bu kadar ısrarlı olmalarına çok sıcak bakmıyoruz! Erdoğan'ı rahat bırakmalarının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz!

Partinin geleceğini bahane ederek Erdoğan üzerinde baskı kurmaları ve O'nu bir şekilde yoğun çalışma temposu içinde tutmalarını doğru bir tavır olarak görmüyoruz!

Erdoğan'a dinlenme hakkını tanımalarının ve siyasetin stresinden uzak tutmalarının daha doğru bir tavır olacağına inanıyoruz!

"Sırf AKP'yi birlik beraberlik içinde tutabilme uğruna Erdoğan'a bu kadar yüklenilmemeli" diyoruz. Ne dersiniz, yanılıyor muyuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi