Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yarım yamalak!

Yarım yamalak!

İşlerimiz niye hep yarım yamalak?
Ülkemizi yönetenlerin acemiliğinden mi böyle oluyor yoksa bizim de bilmediğimiz çok daha farklı nedenlerden dolayı mı her iş yarım yamalak bırakılıyor?
Mesela Cumhurbaşkanın görev süresi niye net bir şekilde tespit edilmemişti? Bir yasa çıkarıyoruz ya da bir anayasa değişikliğine gidiyoruz! Maksat sorunların çözülmesi elbette!
Ama sorunlar çözümlenmediği gibi bir de katlanıyor!
Sonra oturup uzun uzadıya Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıl mı yedi yıl mı diye tartışıp duruluyor!
Yasa ya da Anayasa değişikliği yapılırken ileri bu tür sorunların çıkabileceği niye düşünülmüyor? Sonra da Cumhurbaşkanının görev süresinin tespiti için yeni bir yasal düzenlemeye gidilmesi zarureti doğuyor!

Genelkurmay eski başkanlarından birinin başı yargı ile derde giriyor! Özel yetkili mahkeme hakkında tutuklama kararı veriyor!
Bu seferde genelkurmay eski başkanını yargılamaya kim yetkili diye tartışmaya başlıyoruz!
Bir kesim Yüce Divan da yargılanmalıdır diye tutturuyor! Karşı kesim ise "Yüce Divan da değil özel yetkili mahkemede yargılanmalı" diye ısrar ediyor!
Herkesin kendine göre haklı gerekçesi(!) var!
Bütün bu anlamsız tartışmalar işlerimizin yarım yamalak olmasından kaynaklanmıyor mu? Bir iş yaparken baştan tedbirlerimizi alsak, ileride bir sorunla karşılaştığımız zaman nasıl davranılacağını belirlemiş olsak bu tür tartışmalar hiç yaşanır mı?
Ama bu yapılmıyor!
Yasa ya da Anayasa değişikliği yapılırken sadece "günü kurtarmak" hedefleniyor! Sonrasında ne tür sorunlarla karşı karşıya kalınacağı konusunda hiç kafa yorulmuyor!
Ve aradan kısa bir süre çıkınca sorunlar sökün ediyor!
Bu defa eksik bırakılan işlerin tamamlanması için kollar yeniden sıvanıyor!
Allah-u alem genelkurmay eski başkanının hangi mahkeme tarafından yargılanması gerektiği konusunda da yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulabilir!
Dahası önemli bir dava konusunda mahkeme bir karar veriyor! Mahkeme başkanı dâhil kimse kararı beğenmiyor, içine sindiremiyor!
Herkes eleştiriyor!
Çünkü işlerimizi hep yarım yamalak yapıyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi