Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Köşeli sert çıkış!

Köşeli sert çıkış!

Yakın zamana kadar lanetli faizi "çağın realitesi" olarak tanımlayanlar şimdi "faiz lobisine" karşı harekete geçmiş durumdalar!
Başbakan Erdoğan "faiz lobisinin" Türkiye'ye karşı "atağa" geçtiğini ileri sürerek "faiz lobisini" rahat çalıştırmayacaklarını söylüyor ve "faiz lobisine" karşı "köşeli sert çıkışlar" yapılacağını ilan ediyor! "Faiz lobisine" karşı ne yapılacakmış? "Köşeli sert çıkışlar" yapılacakmış! Bu açıklamadan sonra "faiz lobisinin" eli ayağı tutuşmuş olmalı! Kim bilir nasıl korkmuşlardır! Muhtemelen hepsini "Bu köşeli sert açıklamalar ile nasıl başa çıkarız" telaşı sarmıştır!
Hem lanetli faizi "çağın realitesi" olarak kabul edeceksiniz hem de çağın realitesi olarak kabul ettiğiniz faizin lobisini yapanlara karşı "köşeli sert açıklamalar" yapılacağını ilan edeceksiniz!
Yani faize bir itiraz yok da lobisini yapanlara mı itiraz var?
Doğru söylemek gerekirse ne denilmek istendiğini pek anlayabilmiş değiliz! Faiz lobisine karşı çıkılmasını memnuniyetle karşılarız!

Faiz lobisinin rahat çalıştırılmaması kararını da alkışlarız! Ama bütün bunların yapılması için önce lanetli faiz hakkında söylenilen "Çağın realitesi" tespitinin terk edilmesini bekleriz!
Bir yandan bizzat Yüce Rabbimiz tarafından yasaklanan faiz bize göre yarım yamalak gerekçelerle "çağın realitesi" ilan edilip vazgeçilmez gibi gösterilirken bir yandan da bu işin lobisini yapanlara karşı "Köşeli sert açıklamalar" ile savaş başlatılıyor!
Her şeye rağmen faiz lobisine karşı harekete geçilmiş olmasını sevindirici bir gelişme olarak kabul ediyoruz! Faiz lobisine böyle karşı çıkıldığı gibi kredi kartı olayında da sert bir tavır sergilenebilse! Kredi kartı dağıtanlara değil de dağıtılanlara akıl verilmesini ve "Cebindeki para kadar harca" denilmesi pek şık olmuyor!
İnsanlara ödeme güçlerinin üstünde kredi açılmasını "faiz lobisinin" bir diğer oyunu olarak görmek ve ona göre davranmak gerekmez mi? Kredi kartlarını ödeyemeyenler de bir şekilde "faiz lobisinin" tuzağına düşmüş olmuyor mu?
İnsanların ceplerinde para olsa zaten onu harcayacaklar! Beş parası olmayan insanlara ödeme güçlerinin üstünde kredi kartı verenlerin hiç mi suçu yok? Evet, Başbakan Erdoğan'ın faiz lobisi ile ilgili bu sözlerinin üzerinden epey zaman geçti ve biz de konu eskidi diye yazmaktan vazgeçmiştik ama Merkez Bankası Başkanı "Faiz lobisi yok yatırımcı var" deyince yine hatırladık!
Şimdi kafamıza "faiz lobisi var mı yok mu" sorusu takıldı! Başbakan ile Merkez Bankası Başkanı aralarında anlaşsalar iyi olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi