Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Algı değiştirmek!

Algı değiştirmek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki:

CHP'nin dine karşı olduğu algısı yanlıştır, değişecektir!

Kılıçdaroğlu'nun iyi niyetinden şüphemiz yok ama "yanlış yolda" olduğunu hatırlatmak zorundayız! Zira "iyi niyetle" bir şey yapmak isterken yine "işin püf noktasını" gözden kaçırıyor!

Toplumda CHP hakkında nasıl bir olgu var? "CHP dine karşı" diye bir algı var, değil mi? Peki, bunun sorumlusu kim?

Toplum böyle bir algıya durup dururken sahip olmadı ya! Bu algı CHP'lilerin ürettikleri politikalar sonucu ortaya çıkmadı mı?

Şimdi böyle bir sorundan rahatsızlık duyuluyorsa yapılması gereken iş algıyı değiştirmeye kalkışmak yerine kendilerine çeki-düzen vermeye çalışmak olmalıdır!

"CHP'nin dine karşı olduğu algısı yanlıştır, değişecektir" diye yola çıkıldığı anda yapılan suçu "kendilerinde aramak" yerine "bu algıya kapılanlarda" aramak değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu iyi niyetini keşke "yanlış algı" üzerine kurmak yerine "Arkadaşlar yıllardır ters adımlar attık artık bunları değiştirmenin zamanı geldi" gibi fikrin üzerine kursaydı!

CHP içinde hâlâ "ikna odalarının önemli isimleri" barınırken bu algı nasıl değiştirilebilir?

Geçmiş yıllarda "başörtülü kızların" rahat nefes alabilmeleri için atılan her adımın ardından "soluğu Anayasa Mahkemesi kapısında" alan kişiler hâlâ CHP çatısı altında siyaset yaparlarken siz bu algıyı nasıl değiştirirsiniz?

"Bizim de analarımızın, bacılarımızın başları örtülü" diyerek işin içinden sıyrılmak mümkün değil ki!

CHP'nin hafızalardan silinmeyen ve silinmeyecek olan bir geçmişi varken "CHP'nin dine karşı olduğu algısı yanlıştır" demekten daha yanlış bir şey düşünemiyoruz! Bu ifadeyi "CHP dine karşıdır" algısına sahip kişilere bir hakaret olarak değerlendirmekte mümkün!

Siz yıllarca milletin manevi değerlerine gereken saygıyı ve hürmeti göstermeyeceksiniz sonra da partiniz hakkında oluşan algının yanlış olduğunu iddia edeceksiniz!

Buna kargalar dâhil herkes güler!

Evet, Kılıçdaroğlu'nun iyi niyetinden asla şüphemiz yok ama çıkış yolu bu olursa sağlıklı bir netice almasını imkânsız olarak görüyoruz!

Bu algıyı gerçekten ortadan kaldırmak istiyorsa o zaman geçmişte yaptıkları hataları kabul etmesi gerek! Yani kendi geçmişleri ile yüzleşmeleri ve "yaptıkları hatalardan" dolayı bu toplumdan özür dilemeleri şart!

Sanki kendilerinin hiç suçu ve sorumluluğu yokmuş gibi ortaya çıkan sonuçtan dolayı toplumu "yanlış algı sahibi" olarak takdim etmeleri anlaşılır gibi değildir!

Kılıçdaroğlu önce şu soruya cevap aramalı: Bu algının kaynağı ne?

CHP geçmişteki icraatları ile böyle bir algının ortaya çıkmasına neden olmadı da toplum kafasından mı uydurdu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi