Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yeter ki okusunlar!

Yeter ki okusunlar!

PROF. Tosun Terzioğlu'nun ilkokullarda bile başörtüsünün serbest olmasını dileyen temennisi ile başlayan "Yeter ki okusunlar" çağrısının eğitimci İbrahim Betil ile devam ettiğine tanık oluyoruz!

Prof. Terzioğlu kızların mutlaka okumasını, bunun sağlanması için de başörtüsünün problem edilmemesi istiyor ve "Önemli olan kızların okuması ister başörtülü ister başörtüsüz. İlkokullarda başörtüsü sorun olmamalı" diyordu!

Biz de bu güzel çağrıyı "Hoş geldin akl-ı selim" diye karşılıyor ve selamlıyorduk! Şimdi memnuniyetle görüyoruz ki Prof. Terzioğlu bu çağrısında yalnız değil!

Yıllarını eğitime adamış İbrahim Betil de benzer bir çağrıda bulunuyor ve hiçbir şeyin kızların eğitiminden daha önemli olmadığını ifade ettikten sonra şöyle diyor:

"Başını örtsün, başörtülü olarak okula gelsin. Mesele başı örtüp örtmemekse ilkokullarda başörtüsü serbest olsun. Yeter ki kız çocukları okula gelsin!"

Bu tür çağrıların peş peşe geliyor olması ne kadar güzel!

Kısa bir süre önce bu tür çağrılar duymak adeta imkânsız gibiydi!

Karanlık zihniyet sahipleri bir yandan "Kızlarınızı okula gönderin" diye çağrıda bulunurken bir yandan da koydukları yasaklar ile onların önünü kesiyorlardı!

Kendi kafalarından uydurdukları bir "kamusal alan saçmalığı" ile kızlarımıza dünyayı zindan ediyorlardı!

Bugün ise bu tür çağdışı çağrılar yerine akl-ı selimin harekete geçtiğine ve kızların okuması için her türlü yasağın kaldırılması için çağrıda bulunulduğuna tanık oluyoruz ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz!

İbrahim Betil şöyle diyor:

"Biz daha üniversitelerde başörtüsünü halledemedik. İndir serbestliği ilköğretime kadar, bırak aileyi kızını okula göndersin. Ailenin istediği iyi eğitimi çocuk okulda alabilsin. Çünkü dindar ailelerde kızlarının iyi eğitim almasını istiyor.

Dünya istatistiklerine bakın Türkiye kız çocuklarının okullaşmasında en geri sıralarda yer alıyor!" "Her bahar bir çiçekle başlar" sözünün doğruluğuna bir kez daha tanık oluyoruz. İnsanlar giderek yaşanan sıkıntının "asıl kaynağını" keşfediyorlar ve bunun ortadan kalkması için yapılması gerekeni söylüyorlar!

Dileriz devamı gelir ve başörtüsü artık sorun olmaktan çıkar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi