Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Samimiyetsizliğin böylesi!

Samimiyetsizliğin böylesi!

Samimiyetsizliğin böylesine pes doğrusu!

Dün "darbe şakşakçılığı" yapanların bugün karşımıza "darbeciler yargılanıyor" diye sahte sevinç çığlıkları atarak çıkmaları elbette kafalarımızı karıştırıyor!

Samimiyetsizlik almış başını gidiyor!

Darbecilerin yargılanıyor olması ya da yargılanmaya başlanması elbette çok sevindirici bir durum!

Darbecilerin yargılanıyor olması ne kadar sevindiriciyse dün darbecilere yağ çekenlerin bugün sanki darbecilere karşıymış gibi görünmeleri de o kadar düşündürücü bir durum!

Dün muhtıra verildiği zaman "Asker anayasal yetkisini kullandı" demek suretiyle darbecilere alkış tutanların bugün "darbeye karşı" gibi görünmeleri ne kadar inandırıcı olabilir?

Dün muhtıra verildiği zaman "Asker demokratik yollarla sorunun çözümünü istedi" diye darbeci zihniyeti masumlaştırmaya çalışanların bugün darbeye karşı görüşler ifade etmeleri kimi kandırabilir?

Dün "Kuvvet ellerinde olduğu halde çok mantıki davranıyorlar" demek suretiyle muhtıracılara arka çıkanların bugün döktükleri sahte gözyaşlarına nasıl inanalım?

Dün "Epey zamandan beri çok muhakemeli davranıyorlar" diyenlerin bugün darbeci zihniyetin karşısındaymış gibi görünmeye çalışmalarının bir değeri var mı?

Dün darbecilere "Bazı sivillerden daha demokratlar" diyerek omuz verenlerin bugün demokrasi havarisi kesilmelerini kabul etmek mümkün mü?

Evet, günümüzde artık darbeciler ya yargılanıyorlar ya da yargılanmalarına başlanmak üzere!

Bu oldukça sevindirici bir gelişme!

Ama bu yargılanmaların başlaması ile ortaya çıkan büyük samimiyetsizlik de bir o kadar düşündürücü!

Darbecileri yargılayıp cezalandırmak mümkün ama bu samimiyetsizler için yapılabilecek bir şey yok! Darbecilerden bir şekilde kurtulmak mümkün ama samimiyetsizlerden asla!

Allah korusun yarın devir değişsin darbeciler yeniden güçlensin onların bugün söylediklerini unutup yine darbecilere yağ çekmeye devam edeceklerinden hiç şüphemiz yok!

Onları Allah'a havale ediyoruz!

Biran önce bu halden kurtulmaları için dua ediyoruz!

"Biz ne yapıyoruz" diye kendi kendilerine sormalarını yani vakit geçirmeksizin bir nefs muhasebesi yapmalarını diliyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi