Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hocama mektuplar 6

Hocama mektuplar 6

Muhterem hocam

Uzun yıllar bizimle birlikte olup sonra da gömlek değiştirerek farklı kulvarda siyasete soyunan kardeşlerimizden duyduğumuz sözler karşısında şaşırıp kalıyoruz!

Şimdi böyle düşünen insanlar nasıl bizimle bir arada oldular, nasıl aynı şeyleri söylediler diye hayretten hayrete düşüyoruz!

Bir gömlek değişikliğinin insanları bu kadar değiştirmesini bir türlü anlayamıyoruz! Uzun yıllar dizinizin dibinde yetişmiş olmalarına rağmen söylemlerinizden hiç mi hiç etkilenmemiş olmalarını kabullenemiyoruz!

Muhterem hocam

Geride bıraktığımız aylarda çok vahim bir olay yaşandı!

Geçimlerini kaçakçılık ile temin eden vatandaşlarımızın bir bölümü terörist zannı ile bombalandılar ve bu bombardımanda otuz dört vatandaşımız hayatını kaybetti! Böylesine vahim hatanın ardından hemen bu hatanın nasıl yapıldığı sorgulanmaya başlandı!

Bu vahim hatanın işlenmesinde kimin payı olduğu soruldu durdu!

Ama tatminkâr bir cevap almak biri türlü mümkün olmadı! "Bu istihbaratı kim verdi?" sorusu hep cevapsız kaldı! Ta ki bir Amerikan gazetesi ortaya çıkıp "Biz verdik" diyene kadar! Amerikan gazetesi "Biz verdik" deyince gömlek değiştirerek bizden ayrılan kardeşlerimiz pek alındılar!

Sanki çok iyi bir iş yapmışlar gibi "Onların istihbaratı ile değil kendi milli istihbaratımız ile bombaladık" demeye başladılar!

Tartışma uzadıkça da iyiden iyiye hırçınlaştılar ve kendilerinden hiç beklemediğimiz türde açıklamalarda bulundular!

İçlerinden bazıları bu vahim olayın ört bas edilmeyeceğini ve karartılmayacağını söylerken bazıları da "Tazminatsa tazminat fazlası ile ödedik" havası içinde konuşarak yüreği yanan insanları bir kez daha üzdüler! Bazıları ise işi daha da ileri götürüp "Özür dilenecek" bir durum olmadığını söylediler! "Onlar zaten kaçakçıydılar böyle bir hata sonucu ölmemiş olsalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı" anlamına gelecek sözler ettiler!

Muhterem hocam

Dizinizin dibinde büyüyen ve uzun yıllar bizimle birlikte olanlar nasıl bu kadar acımasızlaştılar bir türlü anlayamıyoruz!

Milli Görüş'ten kopup Muhafazakâr Demokrat olmak insanı bu kadar mı değiştirirmiş! Bizimle birlikte oldukları dönemlerde onlardan asla böyle kem sözler işitmezdik! Şimdi duyduklarımıza inanamıyoruz!

En derin saygı ve hürmetlerimle!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi