Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sakıncalı TTK!

Sakıncalı TTK!

AKP iktidarı Türk Ticaret Kanunu'nda bir takım değişiklikler yapmak için kolları sıvadı ve yeni bir yasa yaptı!

Ama şimdi aynı iktidar hazırladıkları yasanın mevcut haliyle 1 Temmuz'da yürürlüğe girmemesi gerektiğini açıklıyor!

Mesele biraz karışık!

En iyisi önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a kulak verelim:

"Türk Ticaret hayatının önünü açmak önemli! Bir anlamda uluslararası standartlarda güvenilen bir şirketler hukukunun oluşması gerekiyor! Eğer kurumlar arasında mutabakat sağlayabilirsek, bu çalışmayı tamamlayabilirsek, değişiklik paketini Meclis'e gönderip, düzenlemeleri yapıp 1 Temmuz'dan itibaren değişikliklerle beraber yürürlüğe girmesini istiyoruz.

Ama kanun mevcut haliyle 1 Temmuz'da yürürlüğe girmemeli diye düşünüyoruz. Çok ciddi sakıncaları beraberinde getiriyor. Çünkü öyle maddeler var ki uygulanması ticaret hayatında çok önemli sıkıntıları beraberinde getirebilir."

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın bu önemli açıklamasından siz ne anlıyorsunuz? Siz ne anladınız bilmiyoruz ama biz ne anladığımızı açıklayalım!

İktidar yeni bir Türk Ticaret Kanunu hazırlamış ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesini kararlaştırmış. Ancak iş dünyası büyük tepki göstermiş!

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın açıklaması gösteriyor ki iktidar da iş dünyasının tepkisine hak veriyor ve bir takım değişiklikler yapılmazsa iş dünyasında çok önemli sıkıntılar yaşanacağını kabul ediyor!

Bu nedenle de değişiklikler yetiştirilemezse yasanın yürürlüğe giriş tarihinin ertelenebileceğini ifade ediyor! İyi hoş da bu sakıncalı Türk Ticaret Kanunu hazırlarken akılları neredeydi acaba?

Sakıncaları o zaman hiç mi fark etmemiş olabilirler mi?

Yoksa yeni TTK sipariş üzerine hazırlanmış bir yasa mı? İktidar birilerine "Hadi bir TTK hazırlayın" demişte şimdi mi sakıncaların farkına varıyorlar? Sipariş bir yasa değilse çeviri bir yasa olduğu garanti!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bu açıklamasını iktidarın bir zaafı olarak görüyoruz! Bir yasa yapıyorlar ama bu yasayı yaparken sakıncalarını fark edemiyorlar sonra iş dünyasından itiraz sesleri yükselince akılları başlarına geliyor ve değişiklik yapma kararı alıyorlar!

Böylesine bir acemilik ustalık(!) dönemine hiç yakışıyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi