Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Görmez'e ateş püskürenler!

Görmez'e ateş püskürenler!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez son günlerin tartışma konusu olan kürtaj ile ilgili olarak İslam dininin ne dediğini açıklayınca tabir caizse kıyametler koptu!

Vay efendim Diyanet İşleri Başkanı nasıl böyle konuşurmuş!

Aklı eren de ermeyen de konuşuyor ve kendi görüşleri dışında bir ses duydukları zaman hemen isyanları oynamaya başlıyorlar!

Bu insanlar Diyanet İşleri Başkanı'nın konuyla ilgili olarak ne demesini bekliyorlardı acaba?

Yoksa aynen kendileri gibi dinin açık emirlerini görmezden ve duymazdan gelmesini ve "günümüzde kürtaj serbest olmalı" demesini mi bekliyorlardı?

Muhtemelen Diyanet İşleri Başkanı'nın sokaklarda kürtaj hakkı(!) için yürüyen hanımefendiler gibi "Beden onların, karar onların bize ne" demesini mi umuyorlardı?

Evet, aklı eren de ermeyen de konuşunca böyle oluyor!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez gayet haklı olarak konuyla ilgili olarak dinin ne dediğini açıklıyor ve "Meşru bir neden olmadıkça çocuk düşürmek ve aldırmak haram ve cinayet hükmündedir" diyor!

Çünkü İslam dininin olaya bakışı böyle!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e düşen de İslam dininin bu konudaki görüşünü açıklamak değil mi?

Yani Başkan görevini yaptığı için eleştiriliyor ve hedef tahtası haline getirilmek isteniyor! Diyanet İşleri Başkanı herhangi bir konu hakkında İslam dininin ne dediğini, ne emrettiğini açıklar gerisi bu açıklamanın muhataplarına kalır!

İslam dininin dediğine uyarlar ya da uymazlar! Bu muhatapların bileceği bir iştir!

Ancak İslam dininin herhangi bir konuda dediklerine muhatap olanlar bu denilenlere uymak isteyenleri görmezden gelerek uymamak isteyenlere göre açıklama yapılmasını isteyemezler!

Ve görevini yerine getirmekten başka suçu olmayanları da böyle ulu orta eleştiremezler!

Yıllardır dini konularda yetkilisinin ne diyeceğini beklemeden kendi kafalarına göre ahkâm kesip, fetva verenler şimdi yetkililer konuşunca "Bu da nereden çıktı?" diye şaşkınları oynuyorlar!

"Benim babam da hocaydı, benim anamın da başı örtülüydü" diye söze başlayıp bu çağda nasıl davranılması(!) gerektiği konusunda kafalarına göre çözüm üretenler yetkili isimler konuşmaya başlayınca fena halde bozuluyorlar! Aslında Görmez'e böylesine kızacaklarına söylediklerine kulak verseler çok daha iyi bir şey yapmış olurlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi