M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Eşek Arısı Yuvası

Eşek Arısı Yuvası

Bir eşek arısı yuvasına sarılı siyahlı, bir tanesinin zehri bir adamı öldürmeye yeterli arılar kızgın kızgın vozurdayarak gidip geliyor... Bendeniz bu öldürücü arılara dikkat çekiyorum. Bunlar tehlikeli diyorum. Bu uyarmama teşekkür edeceğine, sen mesaj gönderiyor ve cesur bir kimseysen o arı yuvasına çomak sok, biz de görüp bilelim, bunu yapmak zorundasın, yaşın ilerledi ölürsen öl gibi lâflar ediyorsun.

Eşek arılarının şerlerinden ve tehlikelerinden kurtulmak için eşek arısı ilmini bilmek gerekir.

Onları kaçırmak bir kişinin işi değildir ehliyetli, liyakatli, tecrübeli, birikimli bir ekibin işidir.

Bu iş için sadece cesaret yetmez, maharet de lazımdır.

Eşek arılarıyla ilgili bilgileri toplamak için elemanlar, araştırma enstitüleri lazımdır. Kaç çeşit eşek arısı vardır? Bunların fizikî şekilleri, huyları, kültürleri nelerdir? Zararları nelerdir?

Ayakta uyuyanların bu bilgileri toplamaları, öğrenmeleri, çare ve çözüm bulmaları mümkün ve muhtemel değildir.

Eşek arılarının zehirlerine karşı ne gibi panzehirler, serumlar vardır? Gerektiğinde kullanacağımız stoklar var mıdır?

Milyonlarca Müslüman, eşek arılarıyla mücadele eden kardeşlerini destekler mi, icap ettiği zaman yardımcı olur mu?

Eşek arılarıyla ilgili olarak devlet büyüklerinden randevu alıp görüşmeliymişim... Devlet büyüklerimiz çeşitli hizmetler, gaileler, problemler, krizler yüzünden başlarını kaşıyacak, doğru dürüst istirahat edecek zaman bile bulamıyor. Zaten onların eşek arıları konusunda benden bin kere daha bilgili olmaları gerekmez mi? Devlet imkânları emirlerinde, danışmanlar, enstitüler, kurumlar, istihbarat teşkilatı, bütçeler, her imkân var...

Benim terbiyem, devlet büyüklerini rahatsız ve taciz etmeye izin vermez.

Eşek arılarıyla ilgili yazımda zümre isimleri verdim. Bunlar hakkında bilgi edinmek isteyenler internet büyük okyanusuna dalabilirler.

İsim vererek şu kişi kripto eşek arısıdır demek suçtur.

Eşek arılarını (etmem yâ) teşhir etmeye kalksam, her hangi bir hücuma ve saldırıya uğradığımda kaç kardeşimiz yardımıma koşar?

Bendeniz gazeteci olarak vazifemi yapmaya çalışıyorum. Herkes de kendi vazifesini yapsın.

İnterneti açıp eşek arıları ile ilgili bilgi ve belge arasın.

Takma isimlerin, rumuzların ardına saklanıp cart curt etmenin faydası yoktur!

"İkinci yazı"

Sünnî Çoğunluk Nasıl Esir ve Zelil Olur?

Bir İslam ülkesinde yaşayan Sünnî çoğunluk, şu veya bu şekilde Kur'an'a, sünnete ve şeriata hıyanet ederse yahut dinî konularda gaflete ve gevşekliğe düşerse, izzet ve hürriyetini kaybeder, zalim azınlıkların esareti altına düşüp perişan olur.

Zalim azınlıklar iktidarı ele geçirince kolay kolay bırakmazlar, gitmezler.

Egemen azınlıkların pençesine düşmeyegörsünler, Sünnî Müslümanların kurtulması çok zor, çok zahmetli, bazen çok kanlı olur.

Kâfir ve zalim egemen azınlıkların hâkimiyet ve iktidarı ne kadar sürer? Pek kısa sürmez. Elli sene, yüz sene sürebilir.

Egemen azınlık rejimi yıkılınca Müslümanlar hür ve aziz olurlar mı?

Allah'ın ve Peygamberin yoluna girmez, Kur'an'a, sünnete, şeriata uymazlarsa yine kurtulamazlar, zalimin biri gider öbürü gelir.

Sadece namaz kılan, oruç tutan, hacca giden bir Sünnî toplum doğru yolda mıdır? Sadece namaz oruç, hac yeterli olmaz. Bütün Müslümanların birlikte olması gerekir. Bu birlik de, hepsinin bir İmam-ı Kebir'e biat ve itaat etmesiyle sağlanır.

Namazı kılıyor, orucu tutuyor, hacca da gidiyor ama emr-i mâruf ve nehy-i münker yapılmıyorsa kurtuluş ve izzet olmaz, Müslümanların başına azap iner.

Namaz kılıyor, oruç tutuyorlar ama israfa, lükse, gevşekliğe, şeriatın büyük günah olarak gösterdiği çeşitli fısklara, fücurlara, şehvetlere kapılmışlar ve bunlar yaygın ve aşikâre hale gelmiş, yine kurtuluş olmaz.

Bir Sünnî çoğunluk yeterli sayıda zeki, istidatlı ve kabiliyetli oğullarını subay yetiştirmezler, subaylığı hor görürlerse, bu esnada Sünnî karşıtı ve düşmanı azınlıklar çocuklarını subay yetiştirirlerse, o Sünnî toplum intihar etmiş demektir.

Müslümanların bir kısmı namaz kılıyor ama kötülüklerle mücadele etmiyorlar, bana ne diyorlar, keyiflerine bakıyorlar, yan gelip yatıyorlar. Yine kurtuluş olmaz.

Allah Kur'an-ı Kerim'de sadık ve itaatli mü'min kullarına zafer vaat etmiştir. Bu zafere nail olabilmek için Allah'ın rızasını kazanmak gerekir.

Namazın, orucun, haccın yanına şunları ilave etmek gerekir:

1. Birlik ve ümmet şuuru... 2. Ehliyetli, liyakatli, dirayetli, muhlis, idareci, müeyyed, Resulullah'la (Salât ve selam olsun ona) manen irtibatlı bir İmam-ı Kebir'e biat ve itaat... 3. Emr-i mâruf ve nehy-i münker... 4. Kâfirleri dost ve veli edinmemek... 5. Büyük ve küçük cihat... 6. Güçlü ve vasıflı olmak.

Allah Suriye Müslümanlarının yardımcısı olsun... Allah'ın yardımına ve tevfikine mazhar olmak için Suriye Müslümanları kendilerine yardım etsinler...

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi