Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yalanlanan anketler!

Yalanlanan anketler!

Son günlerde açılanan anket sonuçları AKP'nin oylarında hiçte küçümsenemeyecek düşüşler olduğunu gösteriyor!

Açıklanan anket sonuçları AKP'nin oylarının düştüğünü söylüyor ama AKP Genel Başkanı Erdoğan aynı kanaatti paylaşmıyor!

O anketleri yalanlayarak kendi elindeki anket sonuçlarına göre partisinin oy oranının iki puan kadar arttığını ileri sürüyor!

Hangi anketin verdiği sonuç daha doğru Allah bilir!

Biz yaşadığımız gelişmelerin sonuçlarına bakarak bir değerlendirme yapmak istiyoruz!

AKP'nin oyları gerçekten de Başbakan Erdoğan'ın iddia ettiği gibi düşmemiş ve artmış ise kendilerine bile bir faydası dokunmayan siyasilerle yapılan katılım görüşmeleri neyin nesi?

Siz hem oy oranınızı koruyacaksınız hatta sadece korumakla kalmayıp bir de arttıracaksınız sonra da kendilerine bile faydası olmayan popüler isimlerin peşinde koşacaksınız!

Bu bize çok inandırıcı gelmiyor! Anketlerde netice itibarıyla rakamlar konuşur! Ve herkesçe bilindiği gibi rakamlar yalan söylemez!

Rakamlar yalan söylemez ama o rakamları kullanan insanlar onlara istedikleri her türlü yalanı söyletirler! Neticede rakamlar insanların elindeki kukla gibidir! "Hangi anket sonucu gerçekleri yansıtıyor?" sorusuna verilebilecek net bir cevabımız yok!

AKP'nin oylarının düştüğünü öne süren anket sonuçları da gerçekleri dile getiriyor olabilir bunu yalanlayan AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın elindeki sonuçlar da gerçekleri ifade ediyor olabilir!

Biz ancak halk arasında yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz intibalarımız dile getirebiliriz!

Daha düne kadar AKP'yi kayıtsız şartsız savunan ve icraatlarına sahip çıkan insanların bugün aynı çizgide olmadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz!

AKP'nin izlemekte olduğu dış politikanın vatandaşlar tarafından benimsenip onaylandığını söylemek bir hayli zor! Aynı şekilde iç politika da AKP icraatları eleştiri toplar hale gelmiş durumda!

Özellikle Milli Eğitim konusunda alınan kararlarda vatandaşın ne düşündüğünün hiç önemsenmemesi ve eğitime 66 aylıkken başlanması kararına karşı çıkan velilerin çocuklarına "geri zekâlı muamelesi" yaptığının iddia edilmesinin oldukça tepki topladığını görmezden gelmek mümkün mü?

AKP'liler iç ve dış politikadaki yanlış kararları ile adeta bindikleri dalı kesiyor ve bu durumun yüzlerine karşı söylenmesinden hiç mi hiç hoşlanmıyorlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi