M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Gök Gürültüsü Gibi Uyarılar Bildiriler

Gök Gürültüsü Gibi Uyarılar Bildiriler

Soma faciasından birkaç ay önce, metnini aşağıda okuyacağınız bir uyarı-bildiri başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bütün ilgililere gönderilmiş olsaydı…

*Bildiri-Uyarı metni:

“Aşağıda imzaları bulunan bizler, başta Soma kömür madenleri olmak üzere birçok madenimizin kötü şartlar altına bulunduğunu, bilhassa güvenlik konusunda büyük eksilikler olduğunu gerekçeleriyle beyan ederek sizleri uyarıyoruz… En kısa zamanda etkili tedbirler alınmasını istiyoruz… Bu tedbirler alınmadığı takdirde can kaybına yol açacak kazalar ve facialar olacaktır…”

*Bildiri-Uyarıyı imzalayanlar:

Üniversite profesörleri… Uzmanlar… Mühendisler… Seçkin ziyalı kişiler… Âqil insanlar… En az iki yüz uzmanın ve seçkinin bu metnin altında imzası bulunacaktır.

*Bu uyarı hangi makamlara ve kurumlara gönderilecektir?

Cumhurbaşkanlığı… Meclis Başkanlığı… Anayasa Mahkemesi Başkanlığı… Başbakanlık… Genel Kurmay Başkanlığı… İlgili Bakanlıklar… Yargıtay Başsavcılığı… Medya… vs…

Ülkemizde maalesef yukarıda anlattığım iş yapılmamaktadır.

Davul ve kös seslerinin 150 desibel şiddetinde olduğu bir yerde kısık sesli, cılız uyarıların fazla bir faydası olmaz.

Yukarıda bildiriye paralel olarak Adliyenin muhtemel kaza ve facialara karşı uyarılması ve şikayet dilekçeleri verilmesi gerekirdi.

İlgili kişi ve makamlara “Gereken bütün tedbirleri almazsanız sorumlu ve suçlu olursunuz” denmesi gerekirdi.

Önümüzde tarih ve insanlık çapında korkunç bir facia senaryosu var: Beklenen büyük ve dehşetli İstanbul zelzelesi… Bu konuda on beş yıldan beri radikal ve etkili kararlar ve tedbirler alınmadı. Deprem konusunda uyarılar yok değil ama bunlar cılız, geçici, bölük pörçük, küçük, perakende uyarılar… Keşke bu konuda bin imzalı, gök gürültüsü gibi ses çıkartacak, memleketi ayağa kaldıracak ve en sağır kulaklara bile işittirilecek bir uyarı metni hazırlansa…

Soma faciasından sonra birkaç gün şarkı söylememe, birkaç gün sahneye çıkmama, birkaç gün futbol oynamama, birkaç gün müşteri kabul etmeme kararı alanları kahraman gibi gösteren büyük medyamız niçin yeri göğü sallayacak mutantan bildiriler, uyarılar hazırlanması için çalışmıyor.

Biz bu kafa ile gidersek, Soma faciası da unutulur, aradan bir miktar zaman geçer başka facialar patlak verir… Bir miktar ve bir müddet bağırır çağırır saçımızı başımızı yolarız, sonra eski hamam eski tas.

* (İkinci yazı)

Sünnet Düşmanı Bid’atçiler

Şunu çok iyi bilelim ki, İslam dininin, İslam Şeriatinin, İslam ahlakının, İslam dünya nizamının ikinci temel kaynağı olan Sünneti tamamen veya ayıklamak suretiyle kısmen kaldırmak isteyenler, kötü niyetli yıkıcı bid’atçilerdir.

Kur’an Resulullah Efendimize (Salat ve selam olsun ona) uymamızı kesinlikle emr etmektedir. Resulullaha iman, biat ve itaat etmek farzdır.

Efendimizin kendi hevasından konuşmaz, onun Sünneti bir tür vahiydir.

Efendimizin mütevatir, mânen mütevatir, sahih hadîslerini; AB ve laiklik norm ve standartlarına göre ayıklamak küfürdür.

Ehl-i Sünnet İslamlığının ana kaynakları Kitab, Sünnet, icmâ ve kıyastır.

Aklı olmayanın dini yoktur ama akıl dinin kaynağı değildir, dini anlamak için alet ve vasıtadır. Akıl ne kadar selim, ne kadar keskin, ne kadar kültürlü olursa İslamı o nisbette kolay ve doğru anlar.

Sinsi, taqiyyeci, kitman yapan Mutezilî ilahiyatçılar Ehl-i Sünneti yıkmak için Sünneti dinamitliyor.

Bütün icazetli ve ihlaslı ulema, fukaha, meşayih bu sabotajcılara cephe almalı, halka bunlara karşı uyarmalı, aydınlatmalı, bilgilendirmelidir.

Ehl-i Sünnet ulema, fukaha ve meşayihi bu vazifeyi yerine getirmezse, sahih İslam olan Ehl-i Sünnetin yıkılmasına seyirci kalmış olur ve vebal altında kalır.

Fazlurrahmancılık sapık mezhebi, şu anda, İslam dinini ve Şeriatini tehdit eden en tehlikeli bid’attir.

Kur’andaki üç yüz küsur muhkem ayetin bugün hükmü ve geçerliliği yoktur, onlar eskidendi, tarihseldir demek küfürdür.

Peygamber bir postacı idi, tebliğ vazifesini yaptı, öldü ve işi bitti demek imana zarar verecek korkunç bir yanlış ve bid’attir. Resulullah efendimizi Kıyamet’e kadar Ümmet-i Muhammed’in değişmez başkanıdır. Onun ruhaniyeti Ümmeti ile beraberdir. O hiçbir şekilde devre dışı bırakılamaz.

Sünnet müfesserdir, Sünnet olmadan Kur’an doğru olarak tefsir edilemez.

İslam dini bid’atçi İlahiyatçılardan değil, Resulullaha irtibatlı ve icazetli râsih, muttaqi, müteverri ulemadan ve fukahadan doğru öğrenilir.

Sahih-i Buharî, Allahın Kitabı Kur’andan sonra kitapların en sahihidir, onda mevzu hadîs olduğunu iddia edenler bid’atçidir.

Mânen mütevatir hadislerle haber verilen Hz. Mehdi’nin zuhurunu, İsa aleyhisselamın nüzulünü inkar edenler, bu inkarlarıyla çok güçlü bir icmâı reddetmiş olacaklarından, onların küfre düşmelerinden korkulur.

Gerçek icazetli ulema Resulullah Efendimizin vekilleri, vârisleri, halifeleri durumundadır. Binaenaleyh Sünneti savunmak, bid’atleri ve sapıklıkları reddetmek onların vaz geçilmez vazifesidir.

Diyanet bir Ehl-i Sünnet kurumudur. Diyanet’i Mutezile, Fazlurrahmancılık, Hadîs Ayıklama, Dinde Reform, Dinde Değişim, Dinde Yenilik, Mezhepsizlik, telfik-i Mezahib, Laik İslam, Kemalist İslam, Light ve ılımlı İslam, Şeriatsiz ve Cihadsız sulandırılmış İslam ve diğer bid’at mezheplerine alet etmek hıyanettir.

Sevgili ve aziz Müslüman kardeşlerime sesyleniyorum:

Resulullah efendimizin Sünnetine sımsıkı sarılınız… Sünneti yıkmak isteyenlere cephe alınız… Mezhebsizlikten ateşten kaçar gibi kaçınız… Kur’anı kendi re’y ve hevası ile tefsir edenlerden uzak durunuz… Dinimizi icazetli râsih âbid sâlih ulema ve fukahanın kitaplarından öğreniniz.

Sünnet düşmanları ve onlara karşı nehy-i münker yapmayan Sünnîler büyük tehdit altındadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi