Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bittin beyim bittin!

Bittin beyim bittin!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaları yalanlayarak, “Erdoğan’dan asla özür dilemedim” demiş!
“Asla özür dilemediğini” açıklarken Erdoğan ile ilgili olarak oldukça iddialı laflar da etmiş!
Mesela, “Onu iyi tanırım” demiş!
Mesela, “Onunla ben ilgileniyorum” demiş!
Erdoğan’ın, “Bu lafları etmişse benim için artık tarih olmuştur” restine rağmen bugün böyle konuşabiliyorsa, “Onu iyi tanırım” iddiasının bir anlamı kalmıyor ki!
Bu andan itibaren Joe Biden’e deriz ki: Bittin beyim sen bittin! Erdoğan’ın gözünde tarih oldun gittin! Hatta sadece “tarih” olmakla kalmadın “fi tarih” diye anılmayı bile hak ettin!
Gelin isterseniz Biden ile Erdoğan arasında yaşanan olayı bir kez daha hatırlayalım:
Joe Biden Harvard öğrencileriyle konuşurken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ki eski bir dosttur bana dedi ki `Siz haklıydınız çok fazla insanın Suriye’ye geçişine izin verdik.’ Şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyorlar” demişti!
Bu açıklamanın ardından Erdoğan da, “Biden bu sözleri sarf ettiyse benim için tarih olmuştur” açıklamasında bulunmuş ve özür dilenmesini istemişti!
Karşılıklı açıklamaların ardından Beyaz Saray devreye girmiş ve Biden’in Erdoğan’dan özür dilediğini ilan etmişti!
Özür dilendiği yolundaki haberi de Büyükelçiliklerinin internet sitesinden duyurmuşlardı!
Yani iş “tatlıya” bağlanmıştı! Daha doğrusu biz iş “tatlıya bağlandığını” sanırken Biden’in son açıklaması ile yeni bir boyut kazanmış bulunuyor!
Bu açıklamanın ardından Erdoğan Biden’i “affeder mi” ya da affedilmeyen Biden bunu “ipler mi”, hiç bilmiyoruz!
Bakın Biden bir soru üzerine konuyla ilgili olarak neler diyor:
“Erdoğan’dan asla özür dilemedim. Söylediğim gerçekti. `Demedim’ diye bir şey söylediğim yok! Onu iyi tanırım. Onunla ben ilgileniyorum. Onu aradım ve `Bak yapılan haber söylediklerimi doğru aktarmıyor. Benim söylediğim işte şuydu’ dedim.”
Biden bu açıklaması ile “pişmiş aşa su katmaktan” başka bir şey yapmış olmuyor!
Erdoğan’ı biz de iyi tanırız! Artık, Biden resmen “tarih” olmuştur! Hatta “fi tarih” olmuştur! Yani “bilinmeyen tarih” haline gelmiştir.
Ve son dakikada Beyaz Saray’ın yeniden devreye girdiğini görüyoruz. Erdoğan’ı yumuşatmak için olsa gerek Biden’in kendisiyle görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini ilan etti! Yani işi yine “tatlıya” bağlamaya çalışıyorlar! Bakalım başarabilecekler mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi