Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ohaaa!

Ohaaa!

Yazımıza böyle bir başlık atmak zorunda kaldığımız için öncelikle tüm okurlarımızdan özür dileriz!
Ama haberi okuduğumuz zaman içimizden gayri ihtiyari bu sözcük geçtiğinden yazımıza başlık olarak atma ihtiyacını duyduk!
Umarız neye “Ohaaa!” dediğimizi okuyunca sizler de bize hak verecek ve bir “Ohaaa!” da siz çekeceksiniz!
Okuyunca bize “Ohaaa!” dedirten haber şu:
“ABD Genel Kurmay Başkanı Martin Dempsey dörtte biri çocuk olmak üzere 2139 Filistinlinin ölmesine yol açan İsrail’in 50 gün süren Gazze operasyonu ile olarak ‘Sivil kaybının önlenmesi için olağanüstü hassasiyet gösterdiler. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var’ dedi!”
Uluslararası Af Örgütü bile İsrail’in “İnsanlık suçu” işlediğini kabul ederken ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in bu açıklamasına “Ohaaa!” demeyelim de ne diyelim?
Bırakın bizleri İsrail basını bile bu sözler karşısında “Generalin sözleriyle uluslararası raporlar birbirine uymuyor” diye şaşkınlığını dile getirmiş bulunuyor!
2139 kişinin hayatını kaybettiği bir saldırı nasıl oluyor da, “Sivillerin kaybının önlenmesi için olağanüstü hassasiyet gösterilmiş” bir saldırı oluyor?
Var mı bunun bir izahı?
Bir insanın böyle bir iddiada bulunabilmesi için ya aklını yetirmesi ya da “aklını doğrudan doğruya İsrail’in emrine vermesi” gerekir diye düşünüyoruz! 
Bilmem yanılıyor muyuz? 
ABD Genelkurmay Başkanı acaba hangi şartlarda İsrail’in “sivil kaybının önlenmesi için hassasiyet göstermediğini” düşünecek?
Filistinlilerin hepsi öldüğü zaman mı?
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey 2139 kişinin ölmesini hiç önemsemediği gibi bir de, “Onlardan öğreneceğimiz çok şey var” gibi laflar ediyor!
Aslında aylardır İslam coğrafyasında izledikleri politikalar İsrail’den öğrenecekleri hiçbir melanetin kalmadığını, her şeyi öğrendiklerini göz önüne sermiyor mu?
İsrail nasıl bölgeyi kan ve gözyaşına boğuyorsa ABD de İslam coğrafyasında aynı şeyi yapıyor, ortalığı kan ve gözyaşına boğuyor!
Sözüm ona bu coğrafyaya “demokrasi getiriyoruz” diye yakıp yıkmadıkları ev mi kaldı?
Hep teröristleri bombalıyoruz diye sivilleri bombalamadılar mı? Hep teröristlerle savaşanlara yardım atıyoruz diye teröristlere yardım paketlerini atmadılar mı?
Gelin de bu açıklama karşısında “Ohaaa!” diye hissiyatınızı dile getirmeyin!
Hatta bir kere “Ohaaa!” diye haykırmak bile yetmez!
Binlerce “Ohaaa!”. Binlerce “Ohaaa!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi