Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kim haklı, kim haksız?

Kim haklı, kim haksız?

İktidar cemaat hesaplaşmasında öyle bir noktaya gelinmiş bulunuyor ki “Kim haklı, kim haksız” diye karar vermek bir hayli zor oluyor!
İktidar cemaati “örgüt” kurmakla suçlarken cemaat, ”Bir senaryo, iki yazı ve haber ile örgüt mü olur?” diye itiraz sesini yükseltiyor! İlk etapta “mantıklı bir itiraz” gibi görünüyor bu karşı çıkış!
Ama bu itirazın tamamen arkasında durabilmemiz için de bazı soruların cevabını bulması gerekiyor! 14 Aralık Operasyonu’nun başlamasına vesile olan “şikâyetçi” insanlar var!
Bu insanlar da kendilerine karşı bir “komplo” kurulduğundan yakınıyorlar ve komplonun ilk ayağı olarak Pensilvanya’dan yapılan konuşmayı gösteriyorlar!
“Pensilvanya’dan konuşuldu, ardından cemaatin gazetesinde yazılar yazılarak ve televizyonunda da diziler gösterilerek yapılan bu konuşma istikametinde temalar işlendi ve bizler de hedef olarak gösterildik” diyorlar!
Kimseye “sen haklısın” ya da “sen haksızsın” diyecek konumda değiliz!
Ancak bu insanları “17 ay içerde yatıran” nedenlerin de mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyoruz!
Diyoruz ki:
Pensilvanya’dan öyle bir konuşma yapılmamış olsaydı! Ve cemaatin gazetesinde öyle makaleler kaleme alınmamış olsaydı! Ve de televizyonun da aynı temayı işleyen diziler oynatılmamış olsaydı bu insanlar sebepsiz yere 17 ay içerde yatacaklar mıydı?
Bugün, “Bir senaryo, iki yazı ve haber ile örgüt mü olur” diye itiraz seslerini yükselten arkadaşalar söz konusu olayın aydınlatılmasına yardımcı olamazlar mı?
Mesela “Biz bu konuyu ele almadan önce söz konusu olay zaten gündemdeydi” deyip bunun delillerini ortaya koysalar fena mı olur?
Bugün kendilerine “zulüm edildiğini” iddia edenler böyle bir tavır sergilerlerse dün kendilerine “zulüm edildiğini” öne sürenleri sahiplenmiş olmazlar mı?
Mademki bu insanlar kendi mağduriyetlerinden dolayı cemaati sorumlu tutuyorlar cemaat mensupları da onların başlarına gelenlerde kendilerinin bir rolü olmadığını göstermek durumunda değiller mi?
Cemaat “masum olduğunu” ortaya koyabilmeli diye düşünüyoruz! 
Çok mu şey istiyoruz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi