Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Elvan’ın açıklamaları!

Elvan’ın açıklamaları!

İstanbul ile ilgili olarak yapılan açıklamalara bakınca insanın tüyleri diken diken oluyor! Deprem uzmanları İstanbul’da büyük bir deprem beklediklerini ve olası depremde İstanbul’un hallaç pamuğu gibi atılmış olacağını söylüyor ve deprem felaketine karşı ciddi bir önlem alınmadığının altını kalınca çiziyorlar!

Böyle bir haberi duyunca insanın tüyleri diken diken olmaz da ne olur?

Yine uzmanlar konuşuyor ve İstanbul’un trafik sorununu çözmenin mümkün olmayacağının altını çiziyorlar!

Sadece uzmanlar konuşsa bu açıklamaların altında bir art niyet arayacağız ama en yetkili kişi olan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da aynı şeyleri söylüyor! Üçüncü köprünün de, tüp geçitlerinde trafik sorununu çözmeye yetmeyeceğini vurguluyor! Ancak ne var ki aynı Lütfi Elvan daha sonra İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak mega projelerden de söz ediyor! Elvan’ın hangi açıklamasına inanacağımızı şaşırıyoruz!

Giderek trafiği kilitlenecek olan bir büyük şehrin çılgın ya da mega projeler yerine aklı başında projelere ihtiyacı olduğu açık değil mi?

Bir depremde hallaç pamuğu gibi atılma riski ile karşı karşıya bulunan İstanbul’u daha da büyütecek projelerle iyiden iyiye açmazın içine girileceğini kim inkâr edebilir? Üçüncü köprüyü de yapsanız, daha birçok tüp geçit de inşa etseniz İstanbul trafiğini rahatlatmanız mümkün olmayacaksa bütün bu yatırımlar ne işe yarar? Gelin tüm projelerinizi masaya yatırın ve bir daha gözden geçirin! İstanbul’a yapılabilecek en büyük iyiliğin şehrin nüfusunu artıracak adımlar atmak olmadığı artık idrak edilmeli!

Bu şehrin nüfusunu “nasıl azaltabiliriz” diye kafa yormanın tam zamanı diye düşünüyoruz! Elbette bunun kolay bir şey olmadığının farkındayız!

Ama asıl çılgın projenin böyle bir proje olacağını da kesinkes biliyoruz! Bugün içine düşülen kısır döngüden kurtulamadıkça İstanbul’un sorunları azalmak bir yana katlanarak artacaktır!

Ve ne kadar köprü yaparsanız yapın, ne kadar tüp geçit yaparsanız yapın keşmekeşe son vermeniz mümkün olmayacaktır! Harcanan bu paralar ile yepyeni şehirler inşa edilmesi ve İstanbul nüfusunun bir kısmının oralara kaydırılmasıyla pek çok şey başarılabilir!

Zaten cazibe merkezi haline gelmiş yerleri de daha cazip hale getirmek yerine kuş uçmaz, kervan geçmez yerler cazibe merkezi haline getirilse fena mı olur?

Asıl çılgın proje de bu olmaz mı? Evet, asıl çılgın proje budur! Böyle bir proje başarılırsa trafik sorunu mu kalır deprem riski mi kalır?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi