M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Devamlı Haram Yiyen Reziller

Devamlı Haram Yiyen Reziller

Devamlı haram yiyen, haram gelir ve rantlarla zengin olan,  haramı ve kirli kazançları sistem haline getiren herkes herkes herkes insî şeytandır, fâsık ve fâcirdir, muzırdır, hâindir, zâlimdir, beyinsizdir.

Devamlı, bile bile, utanmadan arlanmadan, AIlahtan korkmadan haram yemek imana değil, küfre yakındır. Böyle haram yiyen kafir bir kötüyse, Müslüman bin kötüdür.

Haram yiyen başkaları tuh kaka, bizimkiler haram yiyince cici… Bu ne korkunç rezilliktir!..

Tahkikî imanı olan bir mü’min bile bile, devamlı, arsızca, azgınca, kudurmuşça  haram yemez.

Kafirler bizden önce çok yediler, şimdi sıra bizde, yiyeceğiz diyenler köpektir, köpekten de aşağıdır, sefildir. Müslümanların güçlü olması gerekiyor, güçlenmek, zenginleşmek için  yemelidir  diyene ben Müslüman demem.

Riba Kitab, Sünnet ve icmâ ile haramdır. 

Harama helaldir diyen kâfir olur. Riba olduğu  kesinlikle  bilinmeyen bazı muameleler vardır ki, onlar şüphelidir. Müslüman onlar da kaçar, uzak durur. Bazı rantlar haramdır, ateştir. Tüzüklerde, talimatlarda, kanunî mevzuatta, sadece resmî işler için kullanılacağı bildirilen  kamu vasıtalarını özel işlerde kullanmak haramdır.

Lüks lojman saltanatı israftır, israf haramdır. İnşaata kapalı arazileri alavere dalavere ile  yapılaşmaya açmak suretiyle elde edilen kazanç ve komisyonlar haramdır. Arazinin yüzde 35’i yapılaşmaya açık, alavere dalavere ile bunu yüzde 65’e çıkartıp komisyon almak, sebeplenmek haramdır.

Bina en fazla sekiz katlı olacak, alavere dalavere bunu on iki kata çıkartmak ve bundan komisyon olmak haramdır. Siteye, projede  30 blok yapılacak görünüyor, inşaat esnasında buna iki kaçak blok ilave edip paylaşmak haramdır.

Rüşvetin her türlüsü haramdır.

Anormal hediyeler haramdır.

Makam sahibi zatlar ticaret ve taahhüt işleri yapan kardeşlerini, oğullarını kızlarını, damatlarını gelinlerini, yakınlarını hısımlarını, dostlarını, askerlik arkadaşlarını başında bulundukları kurumun binasına sokmamalıdır. Nepotizm yaparak işleri ehliyeti olmayan yakınlarına vermek, emanete hıyanet olduğu için haramdır.

Cemaat, tarikat, grup  holiganlığı yaparak kadrolaşmak, emanetleri ehil olmayan “bizdenlere” vermek haramdır.

Yatak odalarına, makam odalarına gizli kameralar, gizli mikrofonlar, böcekler  yerleştirerek tecessüs etmek, bunları şantaj aleti olarak kullanmak ahlaksızlıktır, haramdır, rezilliktir, soysuzluktur. Allahu Teala Kur’anda, ticareti helal, ribayı haram kıldığını beyan buyurmaktadır. Riba yemek, riba muameleleri yapmak isyandır, tuğyandır,  büyük günahtır, azgınlıktır.

Ribaya batan Müslüman bir toplumun akıbeti hayr olmaz, başına bin türlü bela, musibet, uğursuzluk felaket  gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi