M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Müslümanlara Göre… Dönmelere Göre…

Müslümanlara Göre… Dönmelere Göre…

MÜSLÜMANLARA göre: İslam hak dindir, dünyada asayiş, güvenlik, adalet, İslam nizamıyla olur. Ahirette ebedi saadet ancak İslam’ladır… DÖNMELERE göre: İslam hak din değildir, ayak bağıdır, ilerlemeye engeldir. Hak din ve nizam, sahte mesih Sabatay Sevi’nin ve onun çocuklarının dini ve öğretileridir. 

MÜSLÜMANLARA göre: İslam şeriatı hak şeriattır, Müslümanlar ve ehl-i zimmet şeriatın gölgesinde rahat ve huzurlu bir hayat sürebilir… DÖNMELERE göre: Şeriat bütün felaketlerin kaynağıdır. 

MÜSLÜMANLARA göre: İslam dünyasının birleşmesi, hakkın galebe etmesi için hilafet şarttır. Müslümanların kendisine biat ve itaat ettikleri adil ve raşid bir halife olmazsa İslam dünyası başıboş kalır, perişan olur, yenik düşer, zillet ve esaret içinde yaşar… DÖNMELERE göre: Hilafet çağdaşlık, Dönmelik, ilerleme, laiklik önündeki en büyük engeldir. Müslümanların raşid bir halifeye biat etmelerine, onun etrafında toplanmalarına engel olunmalıdır. 

MÜSLÜMANLARA göre: Bütün ehl-i iman tek bir ümmet olmalıdır. Ümmetin teşkilatı olmalıdır. Şura Meclisi olmalıdır. Her konuda organları olmalıdır. Ümmetin üniter bir hiyerarşisi olmalıdır. Bir buçuk milyarlık İslam dünyası ümmet çatısı altında ve yapısı içinde birleşmelidir… DÖNMELERE göre: Müslümanların tek bir ümmet olması Dönmelik için en büyük felakettir. Müslümanlar “Divide et imperia= Böl, parçala ve hükmet” prensibine uygun olarak parçalanmalı, bölünmeli, hizipleştirilmeli, birbirleriyle çekiştirilmeli, tepiştirilmeli, tefrika, nifak, şikak, husûmet içinde yaşatılmalıdır. Müslümanların ittihadı ve uhuvveti Dönmeliğin sonu olur. 

MÜSLÜMANLARA göre: Tesettür: İslam kadınlarının ve kızlarının haysiyetlerini korumak için tesettür zaruridir, şarttır, lazımdır. Tesettür kadınlara hürriyet, haysiyet, iffet, şeref, fazilet kazandırır. Tesettürün Kuran’a, Sünnete, Şeriata uygun olması gerekir… DÖNMELERE göre: Müslümanları içten yıkmak için tesettürü kaldırmak, talebe kızları açmak gerekir. Müslüman nüfusun yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Kadınları, kızları bozulursa Müslümanlar toptan bozulur, kesinlikle ıslah ve iflah olmazlar. İslam kadınlarının ve kızlarının tesettüre girmesi önlenemezse onların şeytani Avrupa tesettürüne yönlendirilmesi gerekir… 

MÜSLÜMANLARA göre: Eğitim İslami olmalıdır. İslam medreseleri ve mektepleri açılmalıdır. Bunlarda Kur’an’a, Sünnet’ e, Şeriat’a, İslam ahlakına, İslam kültürüne, İslam medeniyetine uygun eğitim verilmelidir. İslam mekteplerinde bütün Müslüman talebelerin, istisnasız, vakit namazlarını okul camiinde, okul imamının ardında cemaatle kılmaları gerekir… DÖNMELERE göre: İslam medrese ve mekteplerinin açılması, eğitimin İslamileştirilmesi Dönmeliğin sonu olur. Müslüman çoğunluğun sersemletilmesi, şaşkınlaştırılması, yabancılaştırılması, cahil bırakılması için eğitimin İslam’a karşı olması lazımdır. Bu konuda derin Dönme güçleri hiçbir ödün veremez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi