Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Öncesi-sonrası!

Öncesi-sonrası!

BÜYÜK Ortadoğu Projesi yani BOP gündeme ilk geldiğinde doğabilecek felaketleri üç aşağı beş yukarı düşünmüş ama bugün yaşamak zorunda kaldıklarımızı itiraf edelim ki hayal bile edememiştik!

Gelin Büyük Ortadoğu Projesi’ni milat olarak kabul edelim ve öncesi ile sonrasına bir bakalım!

Büyük Ortadoğu Projesi gündeme getirilmeden önce de Ortadoğu karışıklıklar içindeydi ama her insaf sahibi kabul eder ki bugünkü kadar karışık değildi!

Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmeyi kafaya takanlar öylesine şeytani planlar yapmışlar ki, Ortadoğu’da kan ve gözyaşı bir türlü dinmiyor!

BOP gündeme gelmeden önce insanlar yine birçok sıkıntı yaşıyorlardı ama bugün olduğu gibi tası tarağı toplayıp yurtlarından göçmek zorunda kalmıyorlardı! Yani evlerinde ve yurtlarında yaşamlarını sürdürüyorlardı!

Bugün ise çeşitli bahanelerle hallaç pamuğu gibi atılan topraklarında artık nefes alacak halleri bile yok!

Can havliyle yollara dökülüyor ve genellikle deniz aşırı ülkelere göçmek istedikleri için hayatlarını denizlerde kaybediyorlar!

BOP gündeme gelmeden önce bu ülkelerin başında zalimlikleri ile tanınmış yöneticiler bulunuyordu!

Cümle âlem bunu biliyordu!

Zaten BOP bu yüzden insanlara cazip geliyordu! Kuzey Afrika ve Ortadoğu yeniden şekillendirilecek ve de zalim yöneticilerden bu yolla kurtulacaklardı!

Zalim yöneticilerden kurtuldular ama zulümden bir türlü yakalarını sıyıramadılar! Zira birileri Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmeye kalkışınca diğerleri de olaya müdahil olmakta gecikmedi!

Şimdi herkes birbirini düşman olarak görüyor ve terörist olarak ilan ediyor!

Teröristleri yok etme bahanesinin arkasına saklanılarak milyonlarca masum insan hem evlerinden yurtlarından ediliyor hem de canları ile Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmenin faturasını ödüyorlar!

BOP’tan önce IŞİD denilen bir olay söz konusu muydu? Elbette böyle bir şey söz konusu bile değildi!

Ama şimdi Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme çabasına girenler sayesinde bölgeye bir de IŞİD musallat edildi! Evet, BOP söz konusu olduğunda ortalığın çok karışacağını düşünmüş ama bu kadarını tahmin bile edememiştik!

Bölgenin başına BOP’u bela edenler ise oldukça pişkinler ve IŞİD tehlikesine karşı bölge ülkelerinin daha çok katkıda bulunması gerektiğini söyleyecek kadar yüzsüzler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi