Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

1 Kasım yaramadı galiba!

1 Kasım yaramadı galiba!

BELLİ Kİ HDP kendi içinde önemli sorunlar yaşıyor! 7 Haziran’da yapılan seçimlerde büyük bir çıkış yapan HDP 1 Kasım’da umduğunu bulamayınca parti içi sorunlar su yüzüne çıkmaya başlamış olmalı!

HDP içinde yaşanan sorunların başında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevginin geldiği görülüyor!

Bir kısım HDP’liler parti içinde “Erdoğan hayranları” olduğunu iddia ederek arkadaşlarını suçlarken, suçlanan HDP’liler de iddia sahiplerinin, “Ayıp ettiklerini” söylüyor!

HDP içindeki anlaşmazlık o boyutlara ulaşmış bulunuyor ki HDP’nin iki eşbaşkanı bile aynı şeyi söylemekte zorluk çekiyor!

Biri parti içinde “Erdoğan severler” bulunduğunu iddia ederken diğeri partilerinde böyle kişilerin “olmadığını” savunuyor!

Bütün bunlar bize gösteriyor ki HDP içinde ciddi sorunlar yaşanıyor!

Ve görülüyor ki 1 Kasım seçimleri HDP’ye hiç yaramamış!

7 Haziran’da alınan sonuçla parti içi sorunları kısmen bastırabildiler ama 1 Kasım hezimetinden sonra sorunlar gün yüzüne iyiden iyiye çıkar oldu!

HDP içindeki sorunların başını Cumhurbaşkanı Erdoğan hayranlığının çekiyor olması ilginç değil mi?

HDP’liler belki de bugüne kadar siyasi partiler arasında hiç yaşanmamış, benzeri görülmemiş çok farklı bir sorunla karşı karşıya bulunuyor!

Kimileri yurt genelindeki sorunlardan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutuyorlar! Pek çok sorunun Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzünden çıktığına inanan bir hayli kalem erbabı var!

Bu konuda ne onlara yüzde yüz hak verebiliyor ne de onlara yüzde yüz karşı çıkabiliyoruz!

Bazı sorunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izlediği politikalar yüzünden çıkıyor olabilir ama hepsini O’na mal etmek ne derece doğru olur bilemiyoruz!

Yurt genelindeki bütün sorunların sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu olarak görmesek de HDP içindeki son anlaşmazlık konusunun bizatihi Erdoğan olduğu açıkça görülüyor! Ve HDP içinde Erdoğan hayranlığı tartışmanın ana kaynağını oluşturuyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi