Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Dostluklar korunamıyor!

Dostluklar korunamıyor!

Başbakan Davutoğlu’nun danışmanlarından Etyen Mahçupyan “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı gün fikir değiştirecek bir amigo kümesi var” diyerek bir realitenin altını çiziyor!

Evet, böyle bir amigo kümesinin varlığını inkâr etmek mümkün değil!

Bu arkadaşların bir kısmı iyi niyetle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında yer alırken bir kısmının farklı hesaplar içinde olduğu biliniyor!

Peki, böyle bir kümenin varlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından hayra mı alamet yoksa şerre mi?

Keşke Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı gün fikir değiştireceklerine O’na yaptıklarının doğru ya da yanlış olduğunu söyleyebilecek bir konumda olsalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle dostları da var ama onlar yakın çevrenin oldukça uzağında saf tutmuş durumdalar!

Mesela bunlardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye İsrail yakınlaşması ile ilgili sözlerini “tedirginlik verici” olarak bulduğunu ilan ediyor ve bu sözleri “yadırgadığını” söylüyor!

Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini değil AKP’li Ömer Çelik’in de konuyla ilgili sözlerini de eleştiriyor! Bir başkası ise AKP iktidarları döneminde İslamcılığın içinin daha da boşaltıldığına dikkatleri çekiyor ve ortada kuru bir iskelet kaldığını ifade ediyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan izlediği politikalar ile her seçimden başarı ile çıkıyor ama etrafındaki “dostları korumakta” aynı başarıyı gösterdiğini söylemek oldukça zor!

Yani düşmanlar dost haline getirilemezken dostlar bir bir kaybediliyor!

Elbette kaybedilen dostların düşman haline geldiğini iddia edecek değiliz ama bugün gönül kırgınlığı halinde ortaya çıkan durumun yarın düşmanlık halini almayacağını kim garanti edebilir?

Mahçupyan’ın sözünü ettiği amigo kümesinin başları dara düştüğünde yine fikir değiştirip bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yer almayacağına da kimse garanti veremez!

Tamam, her seçimde bir başarıya imza atılıyor ama eski dostlukların yerinde de yeller esiyor!

Bize kalırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybetmekte olduğu eski dostları için zaman ayırmalı ve “Dost acı söyler” sözünden hareketle onlara kulak vermelidir!

Birkaç “hınk deyicinin” tesiri altına girilerek eski dostların yitirilmesine göz yumulmasa iyi olmaz mı?

Eski dostlar ile beraber epey yol yürünmüştür ama hınk deyiciler ile kaç adım atılmıştır ki!

Bu hesap iyi yapılmalıdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi