Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Danışmanlar üzerinden!

Danışmanlar üzerinden!

CUMHURBAKANI ile Başbakan arasında henüz adı konulmamış bir kavganın yaşandığını inkâr etmek mümkün mü?

Taraflar her ne kadar, “Aramızda bir kavga söz konusu değil” şeklinde açıklamalar yapıyor olsalar da ikili arasında “büyük sıkıntı” yaşandığı açık seçik görülüyor! Ve bu adı konulmamış kavga “danışmanlar ve yandaş kalemler” üzerinden sürdürülüyor! Öyle ki “danışmanlar ve yandaş kalemler” birbirlerine demediklerini bırakmıyorlar!

Onlar birbirlerine demediklerini bırakmazken yakın oldukları isimler hiç ses çıkarmıyorlar! Ne Cumhurbaşkanı ne de Başbakan adlarına ahkâm kesen bu zevata, “Siz ne yapıyorsunuz yahu?” demiyor!

Belki yazılanlardan, söylenenlerden hoşlanıyorlar bile! “Ne güzel yazmışlar aferin bizim çocuklara” diyor bile olabilirler! Evet, danışmanlar üzerinden müthiş bir kavga sürdürülüyor!

Yan yana geldikleri zaman ya da birine diğeri hakkında bir soru sorulduğu zaman hep “kardeşlikten arkadaşlıktan” söz ediyorlar ama bu “kardeşlik ve arkadaşlık” danışmanların yanından sürekli olarak teğet geçiyor!

İnanıyoruz ki Cumhurbaşkanı da Başbakan da “kardeşlik ve arkadaşlık” konusunda samimiler ve gerçekleri ifade ediyorlar! Ama her ne hikmetse bu samimiyet “danışmanlar ve yandaş kalemler” düzeyinde sürdürülemiyor!

Cumhurbaşkanı ve Başbakan birbirlerine toz kondurmamak için büyük özen gösterirken “danışmanlar ve yandaş kalemler” oldukça hoyrat davranmakta sakınca görmüyor!

Bize kalırsa gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan danışman ve yandaş kalemleri toparlayarak onlara bir ayar vermeliler! “Bu yaptığınız ne size, ne bize, ne de partimize yakışmıyor” diyebilmeliler! Bunu demezlerse korkarız ki kendileri de danışmanlar ve yandaş kalemler gibi birbirlerine veryansın etmeye başlayacaklar! Ve bugün piyasalarda dolaşan “iki büyük hatamdan biri” türü söylentiler hayata geçmiş olacak!

Evet, danışmanlar kanlı bıçaklı!

Bıraksanız birbirlerini bir kaşık suda boğacaklar! Dışarıdan bakan biri olarak bu tablonun kamuoyuna hiç de güven vermediğini söylemek durumundayız!

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bu duruma birlikte el koymaları gerektiğine inanıyoruz! El koymamaları halinde bu tablonun altında ezilip gideceklerinden emin olabilirsiniz!

Böylesine atışmalar rakip partiler arasında normal olabilir ama aynı partinin mensupları arasında olması anormal bir durum olarak karşımıza çıkıyor ve mutlaka düzeltilmesi gerekiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi