Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Artık anlamaları gerek!

Artık anlamaları gerek!

HDP çatısı altında siyaset yapanların bir an önce anlaması gereken bir gerçek var!

O gerçek şu:

Teröre destek vermek ya da arka çıkmak artık prim yapmıyor!

Yani hendek kazanlara arka çıkmak, barikat kuranlara omuz vermek prim yapmıyor! AİHM bile “sokağa çıkma yasağının” kaldırılması yolundaki müracaatları reddetmeye başladığına göre HDP çatısı altında siyaset yapanların kendilerine çeki düzen vermesi gerekmez mi?

ABD Diyarbakır’da sergilenen terörü kınıyor! İngiltere Türkiye’nin teröre karşı “savunma hakkı” olduğunu ilan ediyor!

Bütün bunlar alt alta konulduğu zaman HDP çatısı altında siyaset yapanların çıkaracağı çok ders olsa gerek!

Bu tür ikazlardan gereken dersi çıkarmayıp, “Düşünceye kelepçe vurulamaz” diye akademisyenlerin gözaltına alınmalarına karşı çıkmaları HDP’lilerin burunlarının ucunu bile göremediklerinin açık belirtisidir! Düşünceye kelepçe vurulamaz ama sokaklara alabildiğine hendekler kazılabilir, öyle mi? Düşünceye kelepçe vurulamaz ama yollar barikatlar ile kapatılabilir, öyle mi? Düşünceye kelepçe vurulamaz ama ufacık bebekler analarının kucağında öldürülebilir, öyle mi?

HDP bir yandan düşünce ve özgürlük müdafii kesilirken bir yandan da insanların en temel haklarının ayaklar altına alınmasına seyirci kaldıkça puan kaybetmeye devam edecektir!

Bu tür politikaların artık prim yapmadığını ve sürekli itibar kaybettiklerini artık idrak etmeliler!

HDP sözcüleri hendek kazanlara, barikat kuranlara destek vermeyi ve bebeklerin katlini baharın müjdecisi olarak kabul etmeyi terk ederek bu faaliyetlerde bulunanlara karşı çıkmak zorundadır!

Güneydoğu’da yaşanmakta olan vahim olayların faturasını sadece devlete keserek terörist faaliyetlere arka çıkanların akıbeti oldukça karanlık!

Son günlerde yurt dışından peş peşe gelen açıklamalar güvendikleri dağlara kar yağdığının işaretidir!

Hendek kazarak, barikat kurarak “hayatı yaşanmaz” hale getirdikleri bölgelerde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden daha doğal bir şey olmayacağı da AİHM tarafından tescillenmiş bulunuyor!

HDP çatısı altında siyaset yapanların artık bu mesajı almaları ve anlamaları gerek! Yoksa alamadıkları sürece kaybeden hep kendileri olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi