Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kandırmanın böylesi!

Kandırmanın böylesi!

KANDIRMANIN böylesi bugüne kadar ne duyulmuştur ve ne de görülmüştür!

Sözüm ona dostumuz(!), müttefikimiz(!), stratejik ortağımız(!) ABD bir yandan PKK’yı “terör örgütü” ilan ederken bir yandan da IŞİD ile savaşıyor gerekçesi PYD’ye arka çıkıyor ve PYD’nin “terör örgütü” olmadığını savunuyor!

Ve yine sözüm ona Türkiye ile savaşmakta olan PKK’ya silah yardımı yapılmıyor! Ama IŞİD ile savaşıyor gerekçesi ile PYD’ye her türlü silah yardımı yapılıyor!

Ve bir süre sonra; nasıl oluyorsa(!) o silahlar PKK’nın eline geçiyor!

PKK’nın elinde artık insansız hava araçları da var, füzeler de var, roketatarlar da var! ABD Başkan Yardımcısı Biden milletin gözünün içine baka baka “PKK terör örgütüdür ama PYD değildir, onu ayırmak lazım” diyebiliyor!

Evet, kandırmanın böylesi bugüne kadar ne duyulmuştur ne de görülmüştür!

ABD, Türkiye’nin gönlü hoş olsun diye “PKK terör örgütüdür” derken PKK sözcüleri “Amerika ile ortak olarak yaptıkları eylemleri” sayıp döküyorlar ve benzer ortaklıkların “yeniden yaşanabileceği” mesajını veriyorlar!

Yani ABD’nin yaptığı “PKK terör örgütüdür” açıklamalarının bir kıymeti kalmıyor! PKK’yı “terör örgütü” ilan edip yan kollarını “terör örgütü değiller” diye savunmak meselelere amuda kalkarak bakmaktan başka bir anlam taşıyor mu?

Kuşkusuz ABD’nin tavrı gözlerden saklanacak gibi değil!

Cümle âlemin gözünün içine bakarak söylenen yalanlar sırıtıp dururken ABD’nin söylemlerine güven duyulabilir mi? Kuzey Afrika ülkeleri nasıl karıştırıldıysa, Irak ve Suriye nasıl karıştırıldıysa, Afganistan da yeniden nasıl karıştırılmak isteniyorsa Türkiye’de aynen öyle karıştırılmaya çalışılıyor!

Bunu görmemek imkânsız!

Ve böyle bir ortamda ABD Başkan Yardımcısı Türkiye’yi ziyaret edip hendek ve barikat savunucusu akademisyenlere destek verebiliyor! “Özgürce eleştirebilmenin özgürce nefes almak” kadar önemli olduğunu söyleyebiliyor! Peki, karıştırılan Kuzey Afrika ülkelerinde, Irak’ta, Suriye’de ve Afganistan’da yaşamakta olan insanların “böyle bir hakkı” yok mu? Bu insanların “özgürce nefes aldıkları” iddia edilebilir mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi