Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bizi dinlemiyorsunuz!

Bizi dinlemiyorsunuz!

ABD’NİN Türkiye Büyükelçisi John Bass terör örgütü PKK’ya bir çağrıda bulunarak, “Anlamsız saldırılara son ver” diyor! Ve sorunların çözümünün şiddette değil diyalog müzakerelerde yattığını söylüyor! ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın bu çağrısı üzerine biz de terör örgütü mensuplarına diyoruz ki:

Bizi dinlemiyorsunuz, bize kulak vermiyorsunuz ama bari ABD’nin Ankara Büyükelçisi’ni dinleyin, O’na kulak verin! Adam size ne yapmanız gerektiğini açık bir biçimde anlatıyor!

Gelin önce hep birlikte ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın dediklerine bir göz atalım:

“PKK’ya anlamsız ve acımasız saldırılarına son vermesi konusunda yeniden çağrıda bulunuyoruz! Çatışmalara geri dönülmesine dayanak oluşturan sorunların çözümü şiddette değil, siyasi ve meşru kurumlarla yürütülecek diyalog ve müzakerelerde yatmaktadır!

Türkiye’nin birçok vatandaşını etkileyen travmanın asıl kaynağının PKK’nın saldırılarına geri dönmesi olduğunu hatırlatmak istiyoruz!”

Sanırız aklı başında hiç kimse bu uyarılara itiraz edecek gücü kendisinde bulamaz! Bu uyarı sadece PKK’ya değil aynı zamanda HDP’ye de yapılmış bir uyarıdır! Zira bu insanlar Güneydoğu’da yaşanmakta olaylardan dolayı sadece devleti sorumlu tutmakta ve kendilerinin hiçbir suçu olmadığını savunmaktadırlar!

Oysa ortada çıplak bir gerçek var! O da terör örgütünün isteklerini kabul ettirebilmek için saldırılara geri dönmesidir!

Sorunların meşru zeminlerde görüşmelerle çözülmesinden yana olmayanlar ellerindeki silahlara güvenerek bir takım dayatmalar ile sonuç almaya çabalamaktadırlar!

Günlerdir kurdukları barikatlar ve kazdıkları hendekler ile ilgili yazıp duruyoruz! Ne bizim ne de başkalarının uyarıları fayda vermiyor! Söylenenler adeta bir kulaklarından girip ötekinden çıkıp gidiyor!

Şimdi aynı şeyleri ABD Büyükelçisi söylüyor. Bize kulak vermeyenler bari bu uyarıyı ciddiye alsınlar ve kendilerine bir çeki düzen versinler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi