Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Nasıl kavga yok!

Nasıl kavga yok!

AKP cenahında üst düzeyden yapılan açıklamalara bakılırsa AKP’liler arasında özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında hiçbir kavga, hiçbir tartışma konusu yok!

Birlik, beraberlik ve kardeşlik nutukları gırla gidiyor! Ama üst düzey açıklamaları bir kenara bırakıp da gerçek hayata dönülünce bambaşka bir tablo ile karşı karşıya kalınıyor! Siyasiler kendi aralarında kamplaşmışlar! Bir kısmı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın safında yer alırken önemli bir bölümü de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer alıp kıyasıya birbirlerine çatıyorlar!

Özellikle de bu kavgada “sosyal medya” alabildiğine kullanılıyor! Aynı şekilde AKP’nin medyadaki kalem erbabı da Erdoğan yanlıları ve Davutoğlu yanlıları olarak kamplaşmış durumdalar!

Hem sosyal medya aracılığı ile hem de yazılı ve görsel medyayı kullanarak birbirlerine demedik lafı bırakmıyorlar!

Hele içlerinde biri var ki!

Diline dolamadığı AKP’li kalmadı gibi!

Sırtını Külliye’ye dayamış edasında astığı astık, kestiği kestik bir hava estirip duruyor! Hâl böyle olunca da bize, “Aralarında nasıl kavga yok?” diye sormak kalıyor! Bu hali ne kadar sürdürebilirler?

Bunca anlaşmazlık konusuna rağmen birlik ve beraberliklerini nasıl korurlar?

Bugün AKP’lilerin kendi aralarında birbirlerine söyledikleri laflar muhalefet partileri tarafından bile söylenmiyor!

En ağza alınmayacak laflar ediliyor!

En akla hayale sığmayacak iddialar ortaya atılıyor!

Bütün bu yaşananlar bize iktidar partisi çatısı altında yeni bir parti hazırlıklarının oldukça ilerlediği izlenimini veriyor!

Ofisler tutuluyor, açıklamalar yapılıyor!

Yakında yeni gazeteler de piyasaya çıkar! Hatta televizyon kanalları bile devreye girebilir! AKP’liler bu gidişatı durduramaz ve iç çekişmeye son veremez iseler yeni siyasi oluşumlar kaçınılmaz hale gelecektir! Üst düzeyden yapılan birlik ve beraberlik açıklamaları ile bu durumu uzun süre devam ettirebilmeleri mümkün görünmüyor! Yani onlar her ne kadar “aramızda bir sorun” yok deyip gezseler de içerden gelen ayrılık seslerini bastırma şansları yok gibi görünüyor!

Geçen her dakika aleyhlerine işliyor! Kaçınılmaz akıbete her dakika daha fazla yaklaşıyorlar! Hiç olmazsa, “Aramızda sorun yok” demeye son verseler! Zira aralarında bin bir türlü sorun bulunuyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi